Gudmestad måtte gi tapt for kreften sommeren 2013. Hans utrolige håndballengasjement lever imidlertid videre gjennom minihåndballturneringen Oles cup, som BUL arrangerte for første gang for et år siden.

Vellykket håndballhelg

Sist helg var det klart for en ny håndballfest til minne om klubbens trofaste ildsjel og trenerkapasitet. 87 lag fra BUL, Alta IF, Nerskogen IL, IL Frea og Tverrelvdalen IL møttes til dyst i BUL-hallen. De yngste spilte på tre mindre baner på lørdag, mens de eldste spilte på stor bane dagen etter. A-sporten var innom turneringen lørdag ettermiddag, og det var blide fjes, latter og idrettsglede så langt øyet kunne se. BULs håndballgruppe har definitivt lyktes med å lage en festhelg i legenden Ole Gudmestads ånd.

– Ole brant lidenskapelig for håndballen og barneidretten, så dette er en perfekt måte å minnes hans mange bidrag på. Han var veldig opptatt av rekruttering, og turneringer som denne gir ungene en flott mulighet til å bli glad i idretten. At så mange lag fra fem ulike Alta-klubber dukket opp var utrolig gledelig. Det er morsomt å se at det gror godt i håndballmiljøet i Nerskogen, Tverrelvdalen og IL Frea også, kommenterer turneringsleder Kari Mikkelsen.

Kommet for å bli

I fjor var det rundt 40 påmeldte lag til denne turneringen. En fordobling i år sørget for smekkfull hall begge dager, og turneringsledelsen er godt fornøyd med gjennomføringen. Men Oles cup kommer ikke til å bli særlig større i fremtiden.

– Det gikk veldig greit å arrangere turneringen. Dugnadsånden i BUL er fantastisk, og det var ingen problemer med å få foreldrene til å stille opp. Det var artig med så mye folk i BUL-hallen til enhver tid. Slik er det gjerne med minihåndballturneringer, og det trives vi med. Men det er ikke forsvarlig å slippe til særlig flere lag. Vi har ikke kapasitet til å bli større enn vi er nå, fastslår Mikkelsen, som i hvert fall kan glede seg over at Oles cup er kommet for å bli.

– Nå har vi lyktes veldig godt med å arrangere denne turneringen i to år, og jeg kan love at dette blir en årlig happening. Vi har fått kjempegode tilbakemeldinger fra alle hold, og det gir oss energi og inspirasjon til å skape nye uforglemmelig øyeblikk, avslutter Mikkelsen.

Bruk piltastene på tastaturet for å bytte bilde!