– Vi er glade for å kunne støtte Mii-Met-Vi. Sametinget tror at prosjektet kan vise vei for hvordan man kan jobbe forebyggende mot rasisme og diskriminering fremover. Det er svært positivt at en aktør som Finnmark fotballkrets tar denne utfordringen på alvor og bidrar til det viktige forebyggingsarbeidet, sier sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding fra Sametinget.

Finnmark fotballkrets startet opp prosjektet «Mii-Met-Vi» foran årets sesong, og har allerede gjennomført flere kamparrangementer der elementene tas i bruk. Blant annet var cupkampen mellom Kirkenes og Alta IF et såkalt «Mii-Met-Vi-arrangement».

– Prosjektet skal bidra til å forebygge diskriminering og rasisme ved å bruke fotball som en møteplass. Tanken bak er å føre folk og samfunn i Finnmark tettere sammen gjennom fotballen. Det er noe vi i Sametinget støtter fullt ut, og derfor har vi bevilget 400.000 kroner til fotballkretsen, opplyser Sametinget.

Totalkostnaden for prosjekter er på om lag 2,7 millioner kroner, og Sametingets andel utgjør 15% av kostnadene. Tilskuddet hentes fra Sametingets ordning for regionalutviklingsprosjekter, meddeler Sametinget videre i pressemeldingen.

For ordens skyld: betyr? «Mii-Met-Vi» er de første ordene i prosjektets slagord på tre språk - nordsamisk, kvensk og norsk:

  • Mii leat seamma joavkkus

  • Met olema samassa laakissa

  • Vi er på samme lag