– Nå gir vi full gass, er den klare meldingen fra hallsjef Tommy Hæggernæs.

30 års avtale

Det var i et møte mellom Alta kommune og Finnmark fylkeskommune i går at brikkene falt på plass. Tommy Hæggernæs var selv på plass i Vadsø, og han er glad for at avtalen er i boks.

– Nå har vi sikret leie- og driftsinntekter de neste 30 årene. Vi kommer ikke til å kaste bort noe tid, og sender nå byggeprosjektet ut på anbud. Jeg regner med at vi starter rivingen av det gamle servicebygget i mars eller april neste år, og forhåpentligvis står den nye hallen klar til skolestart 2016. Jeg regner med at det vil ta mellom 12 og 14 måneder å fullføre arbeidet, kommenterer Hæggernæs.

Ett års byggeaktivitet

Byggingen vil naturlig nok skape noen problemer for de som bruker Finnmarkshallen, men Hæggernæs lover at anleggsarbeidet ikke skal gå utover aktiviteten i storstua.

– Vi må bruke garderobene fra den gamle svømmehallen, og inngangen vil være på motsatt side. Men det skal gå helt fint. Når den oppgraderte Finnmarkshallen står klar vil vi ha tilgang til nye garderober, en ekstra spilleflate for håndball og andre innendørsidretter og flotte teori- og aktivitetsrom. Det kommer til å bli kjempebra, fastslår han.

Viktig for idretten

Han mener kommunen og fylkeskommunen har kommet frem til en «fornuftig» avtale, der Alta kommune har strukket seg langt for å få realisert dette prosjektet.

– Altas rådmann Bjørn Atle Hansen har gjort en god jobb som forhandler. Kommunen har jobbet hardt for å få fylkeskommunen ombord, og det er fantastisk godt å endelig ha en avtale på plass. Det er viktig både for idretten i Nordlysbyen og Alta videregående skole at vi kommer i gang med byggingen så fort som mulig, og vi skal som sagt ikke bruke mer tid på anbudsprosessen enn vi absolutt må. Vi ønsker å ha nybygget klart sommeren 2016, understreker Hæggernæs.

– En avtale å leve med

Rådmann Bjørn Atle Hansen legger ikke skjul på at det var godt å endelig bli enig med fylkeskommunen om en langsiktig leieavtale.

– Vi har hatt flere møter, og forhandlingene har tatt tid. I går fikk vi på plass de siste detaljene i forhold til hvor mye fylkeskommunen skal betale i leie og hva de skal disponere av anleggsmassen når bygget står ferdig. Prosjektet ruller og går, og det er gledelig, sier Hansen til A-sporten.

– Er dere fornøyde med avtalen?

– Det er alltid slik med forhandlinger at man må gi og ta litt. Begge parter er passelig fornøyd, og det er vel det beste man kan oppnå med et prosjekt som dette. Vi har fått i stand en avtale vi kan leve med, og det betyr at vi setter spaden i jorda så snart anbudsdelen er unnagjort.