Onsdag offentliggjorde klubben at Mats Frede Hansen er utpekt til ny Alta IF-kaptein. Midtstopperen overtar rollen som rekkekamerat Andreas Markussen har hatt siden 2013.

– Det har vært fire fantastiske år, og jeg er veldig stolt over den rollen jeg har hatt på laget. Jeg føler meg kjempeprivilegert som har fått oppleve så mye med kapteinsbindet på armen. Derfor er det litt vemodig å skulle gi det fra seg, sier Markussen til A-sporten.

Mye skadet

29-åringen legger kjapt til at han forstår godt hvorfor trenerteamet har gjort denne endringen.

– Det kom ikke som noe sjokk. Jeg har hatt en dialog med Rune Repvik om dette, og det er helt naturlig at det kom en endring. Et kapteinsskifte har på mange måter tvunget seg frem ettersom jeg har vært veldig mye skadet de siste to årene. En kaptein bør være der det skjer til enhver tid. Jeg har spilt lite og heller ikke kunne bidra for fullt på treningsfeltet, og da mister man mye av tyngden i det som blir sagt, kommenterer Markussen.

Han støtter valget av stopperkollega Mats Frede Hansen som ny kaptein fullt ut.

– Det er selvsagt trenerteamet som har tatt avgjørelsen, men da jeg snakket med Rune ga jeg klar beskjed om hvem som ville vært mitt førstevalg. Det var Mats Frede. Jeg synes det er en fornuftig løsning. Han har lang fartstid i klubben og nyter stor respekt i spillergruppa. Han er dessuten flink til å kommunisere, er sjelden skadet og alltid går foran i krigen. Det er kjempegode egenskaper. Jeg håper og tror at Mats Frede vil vokse som spiller med dette ansvaret.

Jobber hardt

Markussen har tilbrakt mye tid på sidelinja de siste to sesongene, og mange har kanskje avskrevet den snart 30 år gamle midtstopperen fra Narvik. Men det er liten tvil om at Alta IF fortsatt har tro på spilleren som ledet klubben til opprykk i sin første sesong som kaptein. Markussen er nemlig med i kapteinsteamet for 2017 sammen med Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Vegard Braaten og Magnus Nikolaisen.

– Det er hyggelig å få lov til å være en del av teamet. Jeg er jo blant de eldste og mest rutinerte spillerne i troppen nå, og jeg liker å bidra når det oppstår diskusjoner og uenigheter innad i laget, forteller Markussen, som håper å være skadefri og fit for fight neste sesong.

– Jeg trener veldig godt for tiden og kjenner ikke til skadene som har plaget meg de siste sesongene. Jeg jobber hardt med et tettpakket egentreningsprogram og får hjelp av Bård Vegard Balto med løpeøktene. Målet er å være den spilleren som er aller best forberedt når laget samles i januar. De mange skadeabrekkene motiverer meg i treningsarbeidet. Hva andre tror og mener er ikke så viktig for meg. Jeg vil bevise for meg selv at det er mulig å komme tilbake på det nivået jeg vet at jeg har inne, avslutter han.