Søndag var det duket for finaler under årets Altaturnering i håndball. I klasse G16 møttes BUL og Alta IF i et realt byderby, og i klasse G18 var det de samme klubbene som skulle kjempe om det gjeveste trofeet.

Morsom bursdagsfeiring

På banen under begge kampene stod Vebjørn Skorpen og Torbjørn Mofoss, som begge feiret 17-årsdagen med å slå byrivalen i begge finalene. I gutter 16 år slo de Alta 8-4 og i G18 vant de oppgjøret 9-7. Det synes håndballtalentene var en fin bursdagsgave.

– Det var selvfølgelig veldig artig å vinne turneringen, også var det ekstra gøy å ta gull på bursdagen vår, sier lagkameratene.

Meritterte håndballgutter

Dette er tredje året på rad at Skorpen og Mofoss er med på å vinne Altaturneringen. Gullet i 18-årsklassen ble det fjerde i rekken. De tar likevel ikke en seier i den lokale turneringen for gitt.

– Det er alltid artig å vinne Altaturneringen. Det er prestisje å spille mot de lokale lagene og slå dem foran hjemmepublikummet, forteller guttene.

– Litt varierende

Laget har hatt en god sesong med blant annet spill i den nasjonale Bringserien. I puljen for klasse G16 under helgens turnering vant laget samtlige kamper. I 18-årsklassen fikk de tøffere motstand og guttene oppsummerte derfor selv den sportslige innsatsen som middels god.

– Turneringen sett under ett har vært litt varierende rent sportslig, men jeg vil likevel si at det var fullt fortjent at vi til slutt vant, presiserer unge Skorpen.

BUL beste klubb

Som så mange ganger før var det nettopp BUL som stakk av med flest gullpokaler under Altaturneringa i håndball. Klubbens sikret seg totalt fem trofeer. De vant klasse G11, G14, J16, G16 og G18. Tromsø håndballklubb ble nestbeste klubb med seier i klasse J13, G13 og J18, mens Alta IF (G11), Kiruna (J12), Vadsø Turn (G12) og Bravo (J14) sikret én turneringstriumf hver.

Se flere bilder fra finalene ved å bruke piltastene på tastaturet.