Den tidligere TIL-spilleren med 189 kamper er usikker på om han vil fortsette fotballkarrieren. Gir han seg nå vil han dermed stoppe på 57 kamper og tre mål for Alta IF.

– Man vet jo aldri. Kroppen føles fin og når januar kommer begynner det alltid å klø i føttene, humrer Norbye.

– Et lite krakk

Alta endte til slutt opp på 7. plass i Post-Nord ligaen avdeling 2, hele 20 poeng bak Ull/Kisa på 2. plass og kvalifisering til opprykk. Forsvarsbautaen selv oppsummerer sesongen på følgende måte:

– Det ble et lite krakk på slutten, det ble det. Men vi var med en god stund og hadde noen veldig bra kamper. Så er det artig å se Peder (Brekke) og Tobias (Norbye) som jeg syns har utviklet seg veldig godt. Det er nok det mest gledelige, smiler han.

Hans Norbye ønsket seg både Tobias og Jonathan Vonheim Norbye og seg selv samtidig på banen et par minutter denne sesongen. Slik ble det dog ikke.

– Kanskje må man ta et halvår til i slengen da, men hvis Mate ikke vil ha meg er jo saken biff, ler han.

Prioriteringer

Norbye er nå blitt 35 år og har produsert flere barn opp gjennom årene. Han legger ikke skjul på at en videre karriere i Alta IF vil gå ut over familieprioriteringer.

– Kanskje skal man prioritere familien litt mer i helgene. Sånn sett er kanskje den eneste ulempen at det er i helgene kampene spilles.

Til tross for årets plassering på tabellen mener Norbye at det er potensial i laget til å kunne rykke opp neste sesong.

– Får man litt flyt og kanskje en eller to av de rette spillerne inn så er det potensial. I tillegg har ungdommene på laget utviklet seg.

– Hvilke planer har du dersom skoene legges på hylla?

– Nei, da må jeg vel få meg ordentlig arbeid. Jeg er en kreativ, arbeidsom og blid godgutt på 35 år og er åpen for alle jobbalternativer, ler 35-åringen, som dermed har formet litt av en søknad til arbeidslivet.

Fra spøk til alvor påpeker Norbye at han må prate med hovedtrener Mate Duilo, og få oversikt over hvem som blir med videre neste sesong før han tar noen endelig avgjørelse.

– Vi skal trene litt i november, så vi vet nok langt mer etter dette, smiler han.