Håkon Romsdal Lillemoen (17) og Bjørn Tore Mathisen (17) avslutter sin aldersbestemte karriere i Alta IF med regionssluttspill i Bodø helga etter påske. Fra høsten er det kjemiprosess og Sandefjord som gjelder for 17-åringene.

– Jeg har hatt en drøm om å jobbe på plattform siden jeg var en liten gutt. Så når jeg nå har fått beskjed om at jeg kommer inn på kjemiprosess i Sandefjord var det enkelt å takke ja til plassen, sier Bjørn Tore Mathisen som skal dele bolig med med Lillemoen i byen som er kjent som hvalfangstbyen.

Valgte bort Hammerfest

Alternativet til Sandefjord er samme studiet i Hammerfest, men siden håndballen ligger tilnærmet død der valgte de bort det lokale alternativet.

– Selv om studier blir viktigst ønsker vi begge å fortsette med håndballen noe vi i større grad får mulighet til i Sandefjord enn i Hammerfest, sier Lillemoen som sammen med Mathisen trolig blir en del av Sandefjords G18-lag.

– Vi har akkurat fått vite at vi kommer inn, så planene er ikke helt klare. Der er flere potensielle klubber som satser hardt, men per nå ser det ut som at det blir Sandefjord, sier Mathisen.

Tilrettelegges

Skolen de starter på er villige til å legge til rette for Alta-guttene. I stedet for å ha gym sammen med resten av klassen jobbes det med at de skal få ta del i treningene til topphåndballinja der de vil få god håndballfaglig tilbakemelding .

Begge 17-åringene ser fram til å prøve seg i ny klubb og ny by.

– Sandefjord er en stor håndballby så at vi nå skal bli en del av miljøet der blir spennende, sier Lillemoen.

Etter et års skolegang venter lærlingetid.

– Hvordan det kan kombineres med håndballen får vi ta når tiden kommer. Blir det plattform kan det kanskje bli vanskelig, men som sagt er det en guttedrøm jeg har så får eventuelt håndballen komme etter det, sier Mathisen.

– Ikke ideelt

A-lagstrener Ken Ingebrigtsen skulle gjerne sett at guttene ble i moderklubben.

– Det er helt klart ikke ideelt at talentene forsvinner fra Alta, men de har gjort et valg om studieretning og det må vi bare forholde oss til, sier han.

Nå legger klubben planer i forhold til spillere som skal studere i nabobyen.

– Vi mister spillere hvert år på grunn av studier og flere har de siste årene valgt linjer i Hammerfest. Men det er i hvert fall nærmere dit enn til Sandefjord, så vi har startet en prosess hvor vi ser litt på hvilket opplegg det er mulig å få til dersom flere spillere må til Hammerfest neste sesong, sier Alta-treneren før han avslutter:

– Om det er mulig å få treningstimer der ute skal vi forsøke å få på plass en treningsgruppe, gjerne i samarbeid med BUL og klubbene i Hammerfest. Og kanskje kan vi sende trenere ut dit for å ha enkelte økter.