Supporterklubben til Alta IF, Steinberget med Aase Elise Geithung i spissen opplyser i en e-post til Altaposten om at de ønsker å framskynde cupkampen mellom BUL og Alta IF med en uke. Kampen skulle etter terminlisten spilles onsdag 17. april, samtidig som superstjernen står på scenen i Oslo, men det ønsker altså supporterklubben å endre på.

På Sunnmøre utsatte skolen en tentamen på grunn av konserten, og Steinberget mener dermed det må være mulig å fremskynde en fotballkamp.

- Det er litt spesielt med oss, vi preges nemlig av å være en supportergjeng med stor jenteinnflytelse. Kathrine Jacobsen som sitter i styret snakker for flere beliebers, når hun og andre jenter skuffet må gå glipp av cupkampen, opplyser Geithung.

Har øvd inn alle sangene

Jacobsen som skal på konserten sammen med sin datter, sier til Altaposten at hun allerede har øvd inn alle sangene til konserten og er klar for å reise ned til Oslo. Nå håper hun altså at arrangørklubben BUL lytter til ønsket om å framskynde cupkampen.

- Jeg skal på konserten, har øvd inn alle sangene og er så klar. Det hadde passet godt å framskyve kampen, for vi kan nesten ikke vente med å komme i gang med fotballsesongen, fastslår Jacobsen.

Supporteren er usikker på om BUL vil få fotballbanen klar og fri for snø i tiden, og har derfor en annen løsningen klar.

- Hvis BUL ikke får banen snøfri til da, må det da være mulig å bruke Finnmarkshallen.

BUL vil ikke framskynde kampen

Altaposten kontaktet fredag formiddag BUL for å høre hvordan de stiller seg til Steinbergets forespørsel.

- Er dette en forsinket aprilspøk, spør Peter De Jong i BUL.

Han sier videre at alt handler om prioriteringer og det å flytte en cupkamp på grunn av en konsert ikke høres realistisk ut. Jong legger til at supporterklubbens ønske om å oppleve både cup og konsert kanskje ikke er så urealistisk likevel. For selv om kampen ikke blir framskyndet, må den kanskje utsettes på grunn av snømengden på banen.

- Når jeg ser ut av vinduet og bort på banen ser jeg en og en halv meter med snø. Vår førsteprioritet nå er å rydde banen, og så får vi se når kampen blir spilt. Uten at jeg skal avgjøre noe på forskudd har supporterklubben trolig gode forutsetninger for å få oppleve begge deler, avslutter han.