Tor-Harry Andreassen elsker basketball, men laber interesse har gjort det vanskelig å holde oppe aktiviteten i Alta basketballklubb. Nå gjør han et nytt forsøk. De trapper opp allerede i kveld.

– Jeg har fått en del forespørsler fra foreldre som ønsker et basketballtilbud for sine barn. Så nå føler jeg tida er inne for å prøve igjen. Vi starter opp med trening i gymsalen ved Elvebakken skole klokken 19.00 i kveld, og alle som har lyst til å prøve seg er hjertelig velkommen. Det hadde vært kjempeflott med masse nye ansikter, kommenterer Andreassen.

Én økt i uka

Han understreker at dette slett ikke bare er et tilbud for barn. Døra står på vidt gap for utøvere i alle aldre.

– Vi møter bare opp, så fordeler vi oss på ulike alderstrinn etterpå. Nå handler det mest om å komme i gang. I starten har vi lagt opp til én treningsøkt i uka, men det blir flere etter hvert hvis interessen er der.

Andreassen innser at det er kort varsel. Men tilbudet vil være der også i neste uke.

– Vi har lufta ideen om et «comeback» på Facebook, og interessen er helt klart til stede. Så hvis du ikke har sjansen til å stille i dag er det bare å komme innom neste torsdag til samme tid.

Gratistilbud

Det koster heller ikke noe å være med. I hvert fall ikke i starten.

– Vi betaler ikke noe i baneleie for barn, så dette er et gratistilbud for de som er i den kategorien. Og i begynnelsen trenger heller ikke de voksne å betale. Det er bare å finne frem sko til innendørsbruk og finne veien til Elvebakken skole, sier den lokale basketballsjefen.

Når den nye idrettshallen i det gamle bassenget ved Alta ungdomsskole står ferdig vil basketballklubben få timer i Høgskolehallen. Det skjer i oktober.

– Der trives vi aller best. I Høgskolehallen er det skikkelige gode forhold for basketball. Og da vil vi nok muligheten ti å trene minst to ganger i uka, avslutter han.