To unge motocrosstalenter fra Nordlysbyen var på plass i Skellefteå sist helg. Her gikk den sjette og nestsiste runden i Nordcupen av stabelen, og både Mats Berg og Edvard Oliver Simensen leverte gode prestasjoner. Sistnevnte har nylig tatt steget opp i klasse 85 U. Det er i denne klassen Berg har levert på et høyt nivå i hele år.

– Mats leverte stabil og god kjøring gjennom hele helgen. Han har fått bra fart i kroppen og sykkelen fungerte fint på den teknisk krevende banen i Skellefteå. Han tok to av fire starter og dro feltet ved flere anledninger, sier pappa Kay Roger Berg.

Høy hastighet

Berg kjørte inn til en meget sterk tredjeplass i konkurransen. Bare svenskene Elix Ruht og Noah Englund var raskere enn lynvingen fra Alta.

– Mats var litt uheldig og dro av banen i det tredje heatet. Han var på tredjeplass til det gjensto en halv runde, og kom i mål på femteplass. Ellers hadde han meget bra flyt i de andre heatene. Det var for øvrig en veldig hard konkurranse. Elix Ruuth og Noa Englund dro opp et vanvittig tempo i heatene, og rundetidene var på høyde med de beste i de store klassene. Flere kjørere fra Midt-Sverige hadde tatt turen opp til denne runden, så det var høyt nivå og bra fart på banen, forteller han.

Spennende avslutning

Nå gjenstår det kun én runde i den prestisjetunge Nordcupen. Etter jevn og god kjøring i hele år er det gode muligheter for at Mats Berg stikker av med en pallplass sammenlagt. Men da må han lykkes også i Luleå 15.- og 16. september.

– Han lukter på en pallplass i sammendraget, og det synes vi er fantastisk moro. Det kommer til å bli en tett og spennende fight under den siste runden i Luleå, fastslår Berg.

Edvard Oliver Simensen kjørte inn til 14. plass i helgas konkurranse. Han vant det meste han stilte opp i da han kjørte klasse 85 GH, men har naturlig nok fått det mye tøffere i denne klassen. Simensen hadde to gode og to mindre gode heat i Skellefteå.