Til tross for at årets Offroad Finnmark ble det mest ekstreme noen gang, med store nedbørmengder, flomstore elver og søkkvåte myrer, vil et stort flertall av rytterne tilbake til Finnmark.

– Det er vi særdeles fornøyde med, sier daglig leder Jørund Greibrokk.

Viktig med tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene fra rytterne er svært viktige for det videre arbeid med utvikling av arrangementet.

– Vi er inne i en periode nå hvor vi evaluerer i ulike fora og fra ulike vinkler. Vi tar med oss alle tilbakemeldinger i planleggingen av kommende arrangement, sier Greibrokk.

Selv om evalueringen bærer preg av forholdene som møtte rytterne i år, var det stor grad av tilfredshet med årets traséer. Det foreslås allikevel fra flere ryttere, at man bør ha en plan B for slike utfordringer.

Natur og felleskap viktigst

Det er få ritt i Norge hvor rytterne må bruke GPS for å navigere, men tilbakemeldingene er at det fungerer veldig bra. Også trackingen ser ut til at fungere så godt som man kan forvente.

Når vi spør rytterne om hva som var det beste med årets arrangement er det litt forskjell i svarene blant rytterne i de ulike rittene. For de som sykler lengst er det naturen og møtet med de frivillige som scorer høyest. Blant de som deltok på det nye rittet, DNB of150, er atmosfæren og totalpakken viktigst.

Flytter Onroad Finnmark

Planleggingen av neste års ritt er godt i gang. Målet er enda større og enda bedre sykkelfestival. Festivalen starter fredag 28. juli og avsluttes som vanlig med bankett lørdag 5. august.

– Vi har allerede bestemt at Onroad Finnmark skal flyttes inn i festivaluken og dermed blir det enda et ritt i sykkelfesten. Vi jobber også med at et helt nytt ungdomsritt skal se dagens lys, avslutter Greibrokk.