Kristian Walseth forlot Varangerbotn som nummer to, bare kvarteret etter lederen, men fikk etter hvert problemer med å få mat i flere kåte hannhunder.

- Jeg hadde flere tisper med løpetid og da jeg stoppet i Varangerbotn måtte jeg ha hjelp fra tre funksjonærer med å holde de kåte hannhundene unna tispene. Da jeg kom til Sirbma var flere av dem så forelsket at de ikke tok til seg mat. Derfor måtte jeg hvile lengre, sier Kristian Walseth som ble sju timer på sjekkpunktet for å sikre at alle hundene fikk spist nok.

Han ankom gågata som spann nummer ni, fire timer og 44 minutter etter vinneren Thomas Wærner. Plasseringen var den beste blant de Alta-bosatte kjørerne.

- Før løpet sa jeg at jeg ville være med å prege løpet og jeg ville inn blant de ti beste. Jeg gjorde et ærlig forsøk på å henge med i teten og var dermed med å prege løpet, sier han og legger til:

- Så jeg er kjempefornøyd med årets løp, sier bonden fra Mathisdalen som kun har hatt egne hunder, og har konkurrert, siden 2009.

Neste år står han igjen på startstreken.

- Da vil jeg sannsynligvis ha et enda bedre spann. Pappa (Bernt Walseth, red.anm.) kjørte unghundene og kom i mål lørdag formiddag. Fem-seks av de han kjørte vil være med i vurderingen neste år, sier han og legger til:

- Samtidig har jeg lært utrolig mye under årets løp. Neste år skal jeg forsøke å unngå løpetid og kan også forbedre meg på mange områder selv, avslutter Kristian Walseth som kunne ta imot pappa Bernt til 28. plass klokken 13.30 lørdag, i god tid før banketten som var årets mål.