Alta IFs friidrettsgruppe arrangerer Åpningsstevnet på Alta idrettspark kommende helg, og Rolf Rantala håper på god deltakelse. Fristen går ut i dag, men arrangøren kommer ikke til å nekte noen å delta selv om de ikke er forhåndspåmeldt.

– Vi ønsker å ha en oversikt over antall deltakere, og aller helst vil vi at påmeldingen gjøres på «Min idrett». Mange er flinke til å bruke dette verktøyet, men ikke alle. Det er også mulig å sende en mail til oss hvis man ikke vet hvordan «Min idrett» fungerer. Det er bare å sjekke ut vår facebookside for mer informasjon. Her ligger alt man trenger å vite om dette friidrettsstevnet, forteller han.

Han tror at det kan bli veldig god deltakelse på lørdagens 3000 meter, som starter klokken 16.00.

– Nordlysbyen Ski stiller med mange deltakere, så det kan bli en skikkelig spennende fight om seieren. Dette er en konkurranse som er litt utenfor selve friidrettsstevnet, så her er vi ikke så nøye med forhåndspåmeldinger. Vi ønsker bare at flest mulig stiller opp.

I fjor var det fortsatt en del snø på friidrettsbanen, så det ble et litt amputert stevne med noen øvelser i Finnmarkshallen. I år blir det full pakke på Aronnes.

– Banen er snøfri og ser veldig bra ut. Vi kommer til å arrangerte sprintøvelser, noen litt lengre løpsøvelser og ikke minst flere tekniske friidrettsøvelser. Vi gleder oss til stevnet, fastslår Rantala.

Det kan nevnes at Åpningsstevnet i år arrangeres for 32. gang. Vidar Nilsen er nok en gang stevneleder.