Mens Vinjar Hammari var en del av Brattvågs lag i U20-klassen, deltok åtte år gamle Peder Oleander Damtoft Solbakken på laget til Søråshøgda U9 Hvit i mikroputt-klassen. Begge altaværingene kunne juble for gull og norgesmestertittel. Både Vinjar og Peder innkasserte hver sin bestebordspremie i sine respektive klasser.

– Alta sjakklubbs ungdom hadde i år med seks spillere i lag-NM. Dessverre var spredningen i alder slik at vi ikke fikk stilt noe rent Alta-lag, men Alta-spillerne fikk likevel prøve seg mot de beste i landet og oppleve NM. Dette var svært lærerikt og en stor opplevelse, skriver ASKU på sine nettsider.

– Den prestisjetunge juniorklassen ble vunnet av laget Brattås - med Vinjar som en sterk bidragsyter på bord tre. Vinjar er dermed Norgesmester i lagsjakk U20. Han fikk bestebordspremie og gikk ubeseiret gjennom mesterskapet, opplyser de videre.

– Med spillere bosatt i Porsgrunn, Oslo og Alta er Brattås egentlig ikke et klubblag, men mer en kameratgjeng som har satt sammen et sterkt lag. Toppscorere ble Hammari og Helland med 5½ av 6 på henholdsvis tredje- og fjerdebord, melder Bergensjakk på sine nettsider.

Vinjar Hammari og Peder Oleander Damtoft Solbakken sikret hvert sitt NM-gull i Bergen sist helg. Foto: Privat

Barne- og ungdomsavdelingen i Alta sjakklubb gjorde det også bra på andre lag og årsklasser.

– I juniorklassen deltok også laget 70 grader Nord - et fint spleiselag mellom Alta og Skjervøy. Både Susanne og Mikkel hadde en bra turnering og trivelig tur sammen med venner fra Skjervøy. I klassen U13 hadde Iben og Olav blitt invitert med på to ulike Søråshøgda-lag. Her ble det samlet svært verdifull langsjakkerfaring. De var så «heldige» å møtes i runde 4 - et parti som endte med et sympatisk remis, skriver ASKU videre.

Altas andre norgesmestertittel gikk som nevnt til Peder Oleander Damtoft Solbakken.

– I klassen U9 hadde også Peder lurt seg inn på et Søråshøgda-lag. Der fikk han mye tillit, og takket for denne med å gå ubeseiret gjennom mesterskapet og fikk med seg en bestebordspris og et NM-gull med laget sitt Søråshøgda hvit. Spesielt fornøyd var han med siste parti, som varte i over to timer. Et flott mesterskap i et solfylt Bergen er nå over og vi takker Søråshøgda for gjestfriheten. Her møtte vi mange gamle og fikk flere nye sjakkvenner, avslutter ASKU.