Det er viktig at alle mennesker kan føle seg inkludert i samfunnet, og være med å påvirke til et positivt samhold. Det er det dessverre ikke alle som har muligheten til, dersom det ikke legges til rette for det.

Men helga 27. – 29. oktober braker det løs med stjernehelg for funksjonshemmede i Finnmarkshallen, hvor alle deltakerne skal få føle at de er litt «kongen på haugen». Helga byr på mange spennende aktiviteter som fotball, dans, bowling, turn og volleyball. Det blir også en bankettmiddag på lørdagskvelden.

Stor suksess

Det er andre gangen det arrangeres en slik helg i Alta. I fjor deltok 29 stykker, og i år har arrangør Finnmark fotballkrets fått over 54 påmeldte. Dette gleder hjertet til Roger Finjord.

– Dette er så gøy, og det at vi nesten har fått dobbelt opp gjør at jeg får gåsehud, kommenterer Roger Finjord, som er daglig leder av fotballkretsen.

En helg for alle

Alle som har en form for funksjonsnedsettelse i hele Finnmark har muligheten til å delta på aktivitetshelgen, og alt er gratis.

– Ingen trenger å være redde for noen påmeldingsfrist. Hvis noen oppdager arrangementet på lørdag, ja da får dem lov til å være med, fastslår Finjord.

Får lov til å skinne

Alle som deltar får sin egen genser med stjernehelglogoen på, og sist, men ikke minst, de får lov til å gå inn som stjerner sammen med Alta IF og Ullensaker/Kisa som superstars og maskoter. Her skal alle sammen få sjansen til å føle seg som vinnere.

– Ja, det er det som er poenget, alle her skal føle seg like verdifulle og kunne delta på lik linje med alle funksjonsfriske. Dette er det artigste jeg har vært med på, for alle er så glade og positive og ikke minst engasjerte, sier Finjord, og avslutter:

– Neste år satser vi på over 70 påmeldte, smiler han.