Denne helga har det blitt arrangert nordnorsk mesterskap i taekwondo. Totalt 64 deltakere fra hele landsdelen hadde funnet veien til Kirkenes, og Alta taekwondoklubb var representert med både utøvere og dommere.

To av Alta-utøverne hadde ikke deltatt i noen større konkurranser tidligere, og begge gjorde det meget bra. Ole Christian Povenius, som selv deltok som dommer, lot seg imponere av ungjentene.

– Vi hadde med to utøvere som ikke tidligere hadde vært med på konkurranse. Saya Lai Kristensen, deltok både i mønster og sparring og tok sølv i begge klasser. Inger Helen Eriksen deltok kun i mønster og tok gull. Meget sterke prestasjoner, spesielt med tanke på at dette var første konkurranse de deltok på, utenom klubbens egne cuper, forteller en stolt Povenius.

Gjengen fra Alta besto av åtte personer, der nevnte Ole Christian Povenius og Roy Erling Karlsen stilte opp som dommere. Også Tore Gundersen dømte, og han rakk også å ta NNM-gull i mønster. De øvrige deltakerne var:

  • Karina Tiberg – deltaker, bronse i mønster og sølv i sparring

  • Saya Lai Kristensen – deltaker, sølv i mønster og sparring

  • Inger Helen Eriksen – deltaker, gull i mønster

  • Toril Ringbu – deltaker og lagleder

  • Sandra Gundersen – deltaker og lagleder for Tromsø TKD klubb

– Dette mesterskapet viser at nivået i Alta TKD-klubb er meget bra, og alle deltakerne som deltok hadde et meget høyt nivå på sine kamper, kommenterer Povenius, som synes arrangøren fortjener skryt for et godt gjennomført mesterskap.

– Kirkenes TKD klubb arrangerte et meget bra NNM. Arrangementet ble gjennomført i Fjellhallen midt i byen, og konkurransene gikk over tre ringer i hallen. Fravær av tekniske problemer og andre problemer gjorde at arrangementet fulgte tidsplan fra første kamp til avsluttende bankett på lørdag kveld, sier han.

Han er glad for at koronapandemien er et tilbakelagt kapittel.

– Etter en lang periode med lite konkurranser var det meget godt igjen å kunne konkurrere med utøvere fra hele Nord-Norge. Det er et meget godt miljø mellom de forskjellige klubbene og deltakerne, og det var mange både unge som gamle, men sjeldent spreke, som fikk møtes igjen, fastslår en fornøyd hovedinstruktør i Alta taekwondoklubb.