Faris Efendic Foto: Magne Ek

De som overvar Alta-treningen i går kunne etter første øyekast tro at det var United-keeper Edwin Van der Sar som besøkte Finnmarkshallen. For likheten er stor mellom den nederlandske storkeeperen og estiske Kert Kütt som besøker Alta.

Kütt har ti års erfaring fra estisk toppserie, men nå vil han ha en forandring i livet sitt.

– Både jeg selv og kjæresten min ønsker nye opplevelser og jeg trenger en ny utfordring i min karriere. Derfor er Alta interessant for meg, sier 29-åringen som ankom Alta på onsdag.

– Jeg har sett meg litt rundt og Alta er en trivelig liten stille by. Jeg tror livet kan bli bra her, sier den to meter høye keeperen som har voktet buret for seriemesteren i Estland.

Erfaring fra Tyskland

Den bosniske keeperen Faris Efendic (26) er også på utkikk etter ny klubb, og gjerne i Norge.

– Jeg har bodd i Tyskland i seks år, men aldri vært i Skandinavia før. Norge og Alta er interessant, og jeg gleder meg til å være her i en uke for å forsøke å vise meg fram, sier Efendic.

Han har erfaring fra det nest høyeste nivået i Tyskland, og har vært i ungdomsavdelingen til Hertha Berlin, men har de siste årene spilt i bosnisk toppserie.

Fornøyd Bjørkan

Alta-trener Aasmund Bjørkan er fornøyd med det han har sett av de to keeperne.

– Det er tydelig at vi har med to veldig gode keepere å gjøre. Kert er en ruvende keeper og jeg har spesielt lagt merke til hans vanvittig gode igangsettinger. Faris virker lynkjapp og trygg i grepet. Jeg gleder meg til å se dem mer, sier Bjørkan.

Spillende assistenttrener Jan Egil Brekke hadde følgende å si om de to keeperne etter at han gang på gang hadde dundret ballen i krysset;

– De virker bra, men er ikke noe særlig på steinharde skudd i krysset.

– Akkurat det er svakheten til de fleste keeperne, svarer Aasmund Bjørkan med et smil.