Alta-lagene har den siste uka frontet kampen mot barnekreft gjennom prosjektet «FotballtrøyeFredag» i regi av Barnekreftforeningen. Alta IFs fotballdamer, som i dag setter kursen for Tromsø, der de skal møte Krokelvdalen og Tromsdalen i 3. divisjon, er blant de ivrigste bidragsyterne.

– Kampen som aldri blåses av. Vipps 50 kroner (eller gjerne mer) til 705404 - ta på deg fotballtrøya og del ditt bilde på sosiale medier merket #FotballtrøyeFredag. Vi tyvstartet «FotballtrøyeFredag» på torsdagens trening. La oss alle bidra i kampen mot barnekreft, skriver Alta-damene på sosiale medier.

Også BUL, IL Frea, Tverrelvdalen IL og Alta IFs fotballherrer har engasjert seg. Alle spillerne på de respektive lagene har signert drakter som selges til høystbydende. Alle inntekter går uavkortet til kreftsaken.

Catrine Bang Røde, som er en del av støtteapparatet til BULs fotballherrer, har også fått en signert drakt fra eliteserielaget Tromsø IL som folk kan by på.

– I forbindelse med årets Fotballtrøyefredag, 5. mai, auksjonerer vi på Elkjøp Alta bort 6 signerte fotballdrakter. Vi har fått IL Frea, BUL, Tverrelvdalen IL, Tromsø IL og Alta IF, både damene og herrene med på laget! Tusen takk for draktene, skriver Bang Røde på BULs facebookside.

– Vårt mål er å samle et stort lag med «vanlige folk», fotballentusiaster, klubber, foreninger og bedrifter som ønsker å bli med i kampen mot barnekreft. Få med deg familie, venner, kollegaer, lagkamerater og lagvenninner og bli med på FotballtrøyeFredag 5. mai 2023. Barn har mye de skal oppleve. Sammen kan vi komme nærmere målet om at ingen barn skal dø av kreft, skriver Barnekreftforeningen på sine nettsider.

Auksjonen avsluttes fredag ettermiddag klokken 16.00.