Tirsdag hadde elevene i fjerde og femte klasse ved Bossekop skole en ganske annerledes skoledag.

Alta skiskytterlag og BUL ski og skiskyting hadde invitert elevene til Kaiskuru skistadion, der alle fikk sjansen til lære hvordan man skyter ned blinkene på stadion.

Jørn Tore Johansen er en fantastisk ressurs for skiskyttermiljøet og Alta-idretten for øvrig. Han var på plass for å veilede de unge skoleelevene. Foto: Karl Eirik Steffensen

God stemning

Etter at barna hadde blitt instruert i hvordan man sikter, fikk de skyte to runder (ti skudd). Til slutt ble det arrangert en skiskytterstafett, der elevene fikk kjenne på konkurranseelementet i idretten som ildsjelene i Alta SSL og BUL er så utrolig glade i.

– Vi prøver hele tiden å gå nye veier for å rekruttere skiskyttere, og dette er et prosjekt som vi har veldig tro på. Vi har hatt besøk av elever ved Tverrelvdalen skole tidligere i vinter, og på fredag er det elevene her ved Kaiskuru Nærmiljøsenter som skal prøve seg. Det er kjempeartig å gi ungene muligheten til å prøve skiskyting. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på dette, sier Kai Bjørkli i Alta skiskytterlag til A-sporten.

Kai Bjørkli er en av ildsjelene som jobber utrettelig med å rekruttere flere skiskyttere. Foto: Karl Eirik Steffensen

Skjøt fullt hus

Bjørkli, Jørn Tore Johansen og et par andre ildsjeler fra skiskyttermiljøet i Alta var på plass for å hjelpe elevene med å håndtere våpenet. Med tydelige instruksjoner tok ikke lang tid før ungene mestret oppgaven. Flere av elevene skjøt fullt hus på første forsøk.

– Dette var skikkelig gøy, fastslo Alma, Marika, Eldar, Matheo, Olianna og Nikoline Sofie, som utgjorde det gule laget i stafetten som gikk av stabelen tirsdag.

Det var ingen tvil om at elevene syntes at det var artig å prøve skiskyting i skoletida. Foto: Karl Eirik Steffensen

Flere av de som deltok fortalte at de hadde lyst til å prøve skiskyting på ordentlig etter den gode opplevelsen som de hadde i går.

– Når har dere trening, lød spørsmålet fra entusiastiske Marika, som var en av dem som plaffet ned samtlige blinker. Slike tilbakemeldinger er søt musikk i ørene til Kai Bjørkli & co, som med dette prosjektet kanskje får akkurat den skiskytterboosten som de ønsker seg.

Se flere bilder her: