FL-1000: Fjorårsvinner Inger-Marie Haaland startet ut bare kvarteret før Ronny Frydenlund og 18 minutter før Kristian Walseth fra Varangerbotn. Inn til sjekkpunktet i Sirbma, 74 kilometer lengre ut i løpet, var ledelsen økt til en time og 13 minutter til Frydenlund som igjen var 52 minutter foran Walseth.

Arnt Ola Skjerve kjørte derimot bare fire minutter saktere enn Haaland gjennom de 74 kilometerne. Men trønderen, som også kjørte rett gjennom sjekkpunktet i Varangerbotn, var to timer og 29 minutter etter Haaland inn til Sirbma.

Thomas Wærner ankom Sirbma tre timer og 17 minutter etter Haaland, mens Hugh Neff var 19 minutter etter Wærner. Sistnevnte, som kjørte etappen til Sirbma 34 minutter raskere enn Haaland, hvilte nesten tre timer i Varangerbotn, mens Neff sto på sjekkpunktet vel tre timer og brukte omlag samme tid som fjorårsvinneren.

Om Haaland hviler lenge i Sirbma er det ikke usannsynlig at hun kjører gjennom Levajok og fortsetter helt til Karasjok. Men etappen som venter er tøff så det er langt fra sikkert at hun velger et slikt stunt.

De neste som ventes inn til Sirbma er Robert Sørlie og Trine K. Lyrek. På løpets gps-tracking ser det ut som at Norges mest meritterte hundekjører sliter litt med farta og at Lyrek har tatt innpå. Hun startet ut 45 minutter etter Sørlie fra Varangerbotn. I skrivende stund hersker det også spenning rundt om duoen kjører gjennom sjekkpunktet og går direkte på tøffe og 73 kilometer lange etappen til Levajok uten stans i Sirbma.