Fredag formiddag gikk startskuddet for norgesmesterskapet i langrenn for juniorer i Nordlysbyen. Alta IF, BUL, Tverrelvdalen IL og Kautokeino IL har skiløpere med i mesterskapet. Fredag var det fristil som sto på programmet.

Den beste plasseringen av en lokal løper var det Henrik Eiliv Bang som sto for. Han konkurrerer i klasse menn 18 år, og Alta IF-løperen klinket til med en flott sjetteplass. Han var cirka 50 sekunder bak Simen Gløgård Stensrud fra Nittedal IL, som sikret bronse. NM-gullet gikk til Jørgen Nordhagen fra Sjåstad/Vestre Lier IL. Lars Heggen fra Harestua Il kapret sølv.

Det knyttet seg stor spenning til hva Alta IF-løper Vårin Olsen kunne få til å klasse kvinner 19/20 år. Hun leverte et godt renn på hjemmebane, men klarte ikke å kjempe seg inn til en topp ti-plassering. Hun ble nummer 17. Gullet gikk til Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn Ski.

Vårin Olsen sto på scenen sammen med Odd Harald Rasmussen Bakken og speaker Aleksander Johansen under torsdagens NM-åpning. Olsen ble nummer 17 i sitt fristilrenn på fredag. Foto: Karl Eirik Steffensen

Tverrelvdalen IL og Kautokeino IL hadde med hver sin deltaker i klasse kvinner 17 år. Oda Alexandersen Aas ble nummer 75, mens Lea-Christine Henriksdatter Sara endte på 79. plass. Johanne Bjugan fra Leksdal IL ble norgesmester i denne klassen.

I klasse kvinner 18 år var det Ingrid Helsvig Nilsen og Ida Finjord som forsvarte arrangørklubbenes ære. Førstnevnte ble nummer 54, mens Finjord endte på 78. plass. NM-tittelen gikk til Milla Grosberghaugen Andreassen fra Bækkelagets SK.

Se fredagens bildeglimt fra Kaiskuru skistadion her:

I klasse menn 17 år ble BUL-løper Magnus Emaus Christoffersen nummer 37. Rennet ble vunnet av Olav Fugelsøy fra Surnadal IL.

I klasse menn 19/20 år leverte hjemmehåpet Jardar Olsen et godt løp og sikret 20. plass. Klubbkompis Erling Bjørnstad var ikke langt bak. Han ble nummer 36. Hele 168 løpere stilte til start i denne klassen, som ble vunnet av Mathias Holbæk fra IL Vindbjart.

Junior-NM fortsetter med renn i klassisk stil på lørdag. Søndag er det stafetter.