Andreas Markussen signerte i går en kontraktforlengelse som gjør at han binder seg til klubben ut 2016-sesongen.

– Det var ingen komplisert prosess. Vi snakket så vidt om det før helga, men valgte heller å fokusere fullt og helt på oppgjøret mot Sprint-Jeløy før vi gjorde noe mer. Vi kom raskt til enighet, og i går skrev jeg under på den nye avtalen. Jeg er veldig glad for at klubben ønsker meg med videre, sier Markussen til A-sporten.

Han legger ikke skjul på hvor mye Alta IF betyr for han.

– Jeg har blitt veldig glad i klubben, folkene her og supporterne. Nivået i spillergruppa er høyt, og jeg har stort sett hatt oppturer siden jeg kom hit. Fjorårets nedrykk gjorde vondt, men sesongen sett under ett var fortsatt en stor opplevelse for meg. Jeg har hele tiden følt en voldsom tillit fra trenerapparatet, og nå som vi sliter litt føles det enda viktigere å forplikte meg til klubben. Å være ønsket på denne måten betyr mye. Jeg setter stor pris på det, fastslår Markussen.

27-åringen synes det var veldig greit å få avklart dette før han dro på ferie. Nå er det et par uker spillefri i 2. divisjon, men Markussen & co må være tilbake på treningsfeltet igjen torsdag i neste uke.

– Jeg ser frem til en uke hjemme i Narvik. Det blir godt å kople av noen dager før alvoret starter igjen, smiler Alta IF-kapteinen, som fortsatt ikke har gitt opp gullkampen i 2. divisjon.

– Vi kan ikke tenke for mye på Raufoss. Klarer vi å bli mer stabil over tid og skape en rekke med gode resultater er det kanskje mulig å spise opp forspranget. Vi må bare fokusere på oss selv og gjøre vårt beste, så får vi se hva det holder til. Målet vårt er å gjøre sesonginnspurten så spennende som mulig, avslutter han.