Sveriges nordligste håndballturnering Rallarcup har ofte besøk av nordnorske lag, men nedstenging har gjort det umulig å ta bussturen til Kiruna de siste årene.

I helga var Alta-lagene imidlertid tilbake, og hentet med seg tre gull, i tillegg til ett sølv og en bronse.

– Det har vært en fin turnering, det er ikke minst utrolig flott å være tilbake i turneringsmodus, etter noen år med nedstengning, sier Rune Skaufel.

– Skal få revansj

Skaufel trener Bossekop ULs G14-lag, og fikk i tillegg med seg de fleste andre Alta-lag i aksjon. Kamper på to ganger femten minutter ga verdifull spilletid.

– Vi reiste med femten spillere og alle fikk spille like mye. Vi hadde fokus på lagbygging og samhold, og vi er veldig fornøyde med hva helga ga i utbytte, både sportslig og sosialt.

BUL G14 spilte en jevn kamp mot hjemmelaget Kiruna, men vant til slutt med 10 mot 9 mål. Foto: Rallarcup

I finalen møtte G14-laget hjemmelaget Kiruna HK, og vant til slutt 10–9.

– Det ble en tøff motstander, og det ble jevnt. Det ble nervepirrende, så det var litt artig å kjenne på å spille med litt publikum og stemning.

Etter kampen tok Skaufel & co en prat med Kirunas trenere.

– De gledet seg til å møtes i Altaturneringa, da skulle de få revansj. Det er bestandig liv og røre med dem, de lager veldig god stemning, smiler Skaufel.

Flere medaljer

Alta IFs J14 sørget for også for gull, med 15–14 mot Kävlinge HK. Det samme gjorde BULs G16, som også møtte Kiruna HK, og vant 18–13.

Frea ILs G12-lag kom seg også til finale, hvor de tapte 9–21 mot Stein HK. Frea J13 tok tredjeplassen i sin klasse, etter å ha slått Kiruna HK 9–4.