Kulda skapte utfordringer for kjørerne, men det var ikke verre enn at Alta SSF fikk gjennomført Nyttårscrossen 2015 på en fortreffelig måte. Kristoffer Holm fra Nordreisa ble helgas store profil med seier i både Pro stock og Pro open, men flere altaværinger gjorde seg bemerket med solide plasseringer.

Vanskelige forhold

En av disse var Marius Granshagen Nord, som kjempet seg inn til tredjeplass i begge de nevnte klassene. Han kjørte jevnt bra hele lørdagen og holdt blant annet klubbkollega Martin Moland bak seg. Å vinne slike prestisjedueller betyr mye for den unge Alta-kjøreren.

– Jeg er veldig godt fornøyd med helgas løp. Målet var å ta pallplass i begge klassene, og det klarte jeg med god margin. Det var en tøff bane og sterke konkurrenter, så jeg måtte jobbe knallhardt i hvert eneste heat. Men det var verdt det, fastslår Marius Granshagen Nord.

Arrangøren hadde endret en del på banen de siste dagene før løpet, så hjemmebanefordelen var ikke all verden.

– Det var mange svinger og hopp, og alle kjørte nesten i det samme sporet. Utenfor var det ganske løst, så man var nesten nødt til å følge dette sporet. Dermed ble det vanskelig å kjøre forbi. Kulda gjorde at eksosen ble liggende, og med masse snø i lufta var det ekstremt utfordrende å ligge bak. Det var så vidt man så baklyset på scooteren foran, forteller han videre.

Edvard til topps

I klasse Pro stock var det som nevnt Kristoffer Holm som stakk av med seieren. Estlenderen Kaur Tiisler ble nummer to, mens Marius Granshagen Nord sikret den siste pallplassen. Martin Moland endte på fjerdeplass og Kato Kjellmann ble nummer syv. Kjellmann kjørte inn til en sterk andreplass i Pro open, slik at han, Holm og Granshagen Nord utgjorde pallen i denne klassen.

– Det hadde jo vært artig å stått helt på toppen av pallen, men det kommer forhåpentligvis etter hvert. Det er greit å vite at det fortsatt er rom for forbedringer. Scooteren gikk ikke skikkelig, og vi fikk ordnet det slik at den i hvert fall var kjapp i starten. Det var viktigere enn høy toppfart på denne banen, avslutter Marius Granshagen Nord.

I klasse ungdom 14-16 år var det altaværingen Edvard Moland som var raskest. Han vant foran Alexander Wæraas, Ørjan Thorbjørnsen og Martin Mjelde Muller. I klasse ungdom 12-14 år stakk Fred Ove Sahlberg fra Hammerfest av med seieren. Her fulgte John Andre Utsi, Niillas Issat Juhan K. Hætta og Kai Emil Ericsson på de neste plassene. Dameklassen ble vunnet av Malene Trosten Andersen, mens Daniil Shemyakin vant Semi Pro.

Bruk piltastene for å bytte bilde!