Alta-syklisten brukte den korteste distansen i Onroad Finnmark (174 kilometer) som oppladning til Tour de Hallingdal, som startet på torsdag.

Første etappe ble vunnet av Audun Fløtten fra Ringerike SK. Odin Foldvik Eikeland passerte mållinja som nummer syv - 25 sekunder bak vinneren.

– Dette var kongeetappen med masse knallhard klatring og innlagte gruspartier. Etappen var 115,9 km med 2079 høydemeter. Etappen startet med cirka 12 km jevn motbakke med et langt grusparti underveis, før vi kjørte utfor og inn i lettere terreng til 40 km hvor vi startet på en lang og tøff stigning på hele 13 km med innlagte bratte partier. Jeg følte meg litt tung i de første bakkene, men klarte å være med teten over de verste stigningene og følte meg bra siste 60 km. I tetfeltet gikk det jevnt hardt med stadige bruddforsøk i bakkene. Inn mot mål ble jeg litt hindret i det en rytter fra TVK rykket i en av de siste kneikene før mål, og mistet dermed noen sekunder til de fire første. Men jeg ble nummer syv til slutt og er godt fornøyd med det, skriver Odin Foldvik Eikeland i en mail til A-sporten.

På den andre etappen syklet Foldvik Eikeland inn til tiendeplass. Da ble det litt større avstand til vinner Petter Zahl Marken fra IK Hero, men fredagens vinner var langt bak i sammendraget. Altaværingen var to minutter og tre sekunder etter IK Hero-rytteren.

– Det var en bra dag for meg. Etappen startet med en ni km lang motbakke, mens resten var relativt flatt. Jeg konsentrerte meg om å spare mest mulig krefter med tanke på de neste harde etappene, men var på offensiven i spurten i hovedfeltet for å unngå uhell og ikke tape tid til den gule ledertrøyen. Jeg ble nummer seks i spurten og nummer ti totalt da bruddet kom i mål foran oss, skriver Alta-syklisten videre.

Lørdag var det klart for nok en kraftanstrengelse. Foldvik Eikeland måtte ta til takke med en 15. plass på den tredje etappen, men henger fortsatt veldig bra med i sammendraget. Her er han for øyeblikket nummer åtte - ganske nøyaktig ett minutt bak Jose Areta, Ola Jorde og Jonas Ellingsen i tet. Dette var en kjapp tempoetappe.

Det gjenstår fortsatt to etapper i Tour de Hallingdal.