I dag er det nøyaktig 21 år siden siden Nerskogen IL ble stiftet. Det startet med et seniorlag i fotball, og etter hvert som flere beboere flyttet til Saga-området ble det satt i gang skicup og aldersbestemte fotballag.

Uavgjort mot Frea

Sist lørdag brøt NIL nok en barriere. Da spilte klubbens J12-lag seriekamper i håndball for første gang. Trenertrioen Ken Gøran Uglebakken, Jan Even Johansen og Hege Opgård gleder seg over den positive utviklingen i det forholdsvis unge idrettslaget på Altas østkant.

– Dette er første året vi stiller med håndballag i seriespill, og jeg er veldig fornøyde med det jentene har prestert i sine aller første seriekamper. Resultatmessig gikk det ikke så bra mot Alta IFs to lag på lørdag, men i går spilte de uavgjort mot IL Frea. Det er flotte jenter som er mer opptatt av å ha det gøy enn å vinne kamper, og samholdet i gruppa er meget bra, forteller Ken Gøran Uglebakken.

Alle i samme klasse

Det litt spesielle med dette laget er at samtlige spillere utenom én går i samme skoleklasse. De begynte med håndball i fjor, og spilte sine første kamper da BUL arrangerte turnering for en måneds tid siden.

– Vi prøver å holde gjengen samlet, og det er morsomt at nesten alle går i samme klasse. Det skaper et unikt samhold. De er yngre enn de fleste andre spillerne de møter i J12-klassen, og må nok regne med at årets sesong blir tøff. Det har vi forklart dem. Men de bryr seg heldigvis ikke så mye resultatene, og det gjør oppgaven lettere. Til neste år er det de som er ett år eldre enn flere av sine motstandere, smiler Uglebakken.

Bruk piltastene på tastaturet til å bytte bilde. Les mer om Nerskogen-jentene i tirsdagens pdf- og papirutgave.