Den tidligere landslagsløperen leverte et kjempeløp under Sandfalljoggen tirsdag kveld og satte ny norsk rekord på den 4,7 kilometer lange konkurranseløypa. Han ble klokket i mål på tiden 14.44.

Men det er fortsatt en svenske som har bestetid på Sandfallet, og det liker Petter Eliassen dårlig. Andreas Carlsborg brukte bare 14 minutter og 25 sekunder på distansen for ca. ti år siden. Ingen har vært i nærheten av å matche tiden, men Eliassen gjorde i hvert fall et helhjertet forsøk. Han tror ikke det er mulig å slå svensken denne høsten, men kommer helt sikkert til å prøve.

– Jeg stiller trolig opp på flere løp denne høsten. Det er god trening. Men jeg har jo også et stort fokus på staking foran vintersesongen, så jeg klarer neppe å være i den løpeformen som kreves for å ta denne rekorden. Det er ikke det jeg tenker mest på, ler Eliassen.

– Men kanskje kan man klare det i tørt og fint vær neste år. Under optimale forhold på våren eller sommeren bør det være mulig å løpe rundt 20 sekunder raskere enn jeg gjorde i går. Vi kan jo ikke ha en svenske foran oss på lista til evig tid, smiler han.

Les mer i onsdagens pdf- og papirutgave.