BLIR I FIL: Andreas Løvland fortsetter fotballkarrieren i 2. divisjonsklubben Finnsnes IL. Løvland kom til Alta før årets sesong, men fikk bare tre korte innhopp på amatørkontrakt. Foto: Magne Ek

Det var Finnsnes IL som mandag ettermiddag avslørte dette på klubbens egne nettsider.

- Andreas Løvland, som har vært på utlån fra Alta IF fra juni av, blir nå permanent FIL-spiller. Andreas signerte kontrakt med oss på vårt samarbeidshotell i Tromsø i formiddagstimene i dag, skriver klubben på www.fil.no.

Alta IF har i lang tid forsøkt å komme til enighet med Løvlands moderklubb Lyngen/Karnes om en avtale som kunne gjort han til 1. divisjonsspiller. Frem til nå har unggutten kun vært på amatørkontrakt i Alta. Men Alta IF har ikke hatt midler til å betale utdanningskompensasjonen som L/K har krav på. Klubbene har lenge forhandlet om en avtale der moderklubben i stedet ville fått en større del av et eventuelt videresalg. Det har ikke ført fram, og nå er altså Finnsnes kommet til enighet med Lyngen/Karnes.

- Før helgen fikk vi på plass en klubbavtale med Lyngen/Karnes med forbehold om at vi fikk kontraktsfestet Andreas Løvland før 1. august, og den falt altså på plass i dag. Det igjen betyr at Lyngen/Karnes og Alta IF ikke kom til enighet om en lignende klubbavtale, og dermed går Andreas til oss. Vi er særdeles godt fornøyd med at Andreas signerte for oss, og føler oss 100 prosent sikre på at han kommer til å levere også i de kommende kampene som han har gjort i de aller, aller fleste kampene han har spilt for oss så langt i år, skriver klubben videre.