Sport1 Cup i Finnmarkshallen er årets første ordentlige fotballturnering for aldersbestemte lag i Finnmark, altså en turnering som strekker seg over flere dager. Arrangøren Bossekop UL har arrangert turneringen over to helger.

Den første helga (15. - 16. april) var det 11- og 17-åringene som var i aksjon. Sist helg møttes lag fra de øvrige aldersbestemte årsklassene, og her var det mange klubber som var representert, deriblant BUL, Alta IF, Honningsvåg, Kautokeino, IL Nordlys og Hammerfest.

Stor stas med overnatting

Johan Vaseli, som sammen med Rune Mathisen trener ett av de fire lagene Hammerfest stilte med i G13-klassen, hadde noen særdeles fine dager i Alta.

– Det var en veldig artig turnering. Jeg er imponert over hvor mange lag som deltok, selv om de aller fleste er Alta-lag. Men det var også en god del tilreisende, og jeg merket i hvert fall at vårt lag syntes det var stor stas med overnatting. Dette er årets første overnattingsturnering, og det har vært et savn. Ungene gledet seg enormt til å delta i turneringen og ha felles overnatting, forteller Vaseli.

Se bilder fra premieutdelinga under. Alle bildene er hentet fra BULs facebookside.

Hammerfest kom med mange lag til turneringen. De gikk helt til topps i klasse gutter 13 år, og ble nummer to i klasse gutter 15 år. Vaselis lag røk ut i kvartfinalen, men det tar han ikke spesielt tungt.

– Plasseringen er det minst viktige i denne sammenhengen. Vi er bare glade for at det finnes klubber som BUL som tar på seg ansvaret med å arrangere en så flott turnering. Alt gikk som smurt. Men du kan ta med at kaffeprisen var kunstig høy, sier Vaseli med et glimt i øyet.

Mange lag fra Hammerfest

Det jobbes godt med rekrutteringen i Hammerfest for tiden, noe turneringen sist helg var et godt bevis på.

– Den nye hallen vår betyr enormt mye. Det har mye å si for rekrutteringen. Vi har optimale treningsforhold hele året nå, og med færre lag enn i Alta er det ikke så tøff kamp om treningstimene. Det betyr at vi kan trene omtrent så mye vi vil, sier Vaseli til A-sporten.

Arrangørklubben BUL leverte både på og utenfor banen. Klubbens J15-lag vant Sport 1 Cup for tredje år på rad, og det ble også BUL-triumfer i klasse gutter 15 år og jenter 13 år.

Alta IF tok bronse i klasse G15 og J13, og ble nummer to i klasse J15.

– Vi gratulerer alle lagene som tok medalje. Så må vi takke alle lag som deltok på turneringen, dugnadsfolket, publikum og ikke minst dommerne, uten dere ingen turnering. Da er Sport1 Cup 2023 historie, vi håper selvfølgelig dere blir med å gjøre Sport1 Cup 2024 enda bedre, skriver BUL på klubbens facebookside.