Den gamle A-lagskjempen dro innom Baktevarre for å se klubbens herrelag i aksjon hjemme mot BUL 2 i 4. divisjon tidligere denne uka. Ingen solgte inngangsbilletter, så John Einar Eira tok på seg oppgaven for å hjelpe klubben i sitt hjerte. Det ble ingen udelt hyggelig opplevelse for mannen som selv har trent laget tidligere.

Hjelpende hånd

– Kampen var allerede i gang da jeg ankom stadion, og jeg synes det var merkelig at ingen tok inngang. Jeg stakk innom kiosken, men de hadde ikke billetter. Jeg vet hvor dyrt det er å ha et A-lag i seriespill, så jeg gikk en liten runde for å få folk til å betale de 50 kronene det koster for å se laget spille fotball. De fleste betalte med glede, men slett ikke alle. Noen ble sur og sint, og kjeftet på meg da jeg tok kontakt. I tillegg var det flere som hevdet at de var æresmedlemmer og hadde gratis inngang uten at de kunne bevise det. Jeg reagerer veldig på dette. Jeg ser ingen grunn til å slenge dritt mot folk på denne måten. Jeg er veldig skuffet over måten enkelte reagerte på, sier Eira til Altaposten.

Fikk inn 3000,-

Han legger til at det slett ikke er første gang han opplever noe slikt.

– Dette har også skjedd tidligere. Kautokeino IL er en liten klubb som sliter med å få endene til å møtes økonomisk. Man har dommerutgifter på hjemmekampene og reiseutgifter på bortekampene. Jeg hentet inn 3000 kroner i inngangspenger på denne kampen, og jeg vet hvor viktig en slik inntekt er. Alle har råd til å betale 50 kroner for å se A-laget i aksjon, men det er åpenbart noen som er uenige i det. Hvis man velger å skjelle ut de som jobber dugnad for klubben i stedet for å betale de få kronene er det noe som er alvorlig galt, fastslår Eira.

Håper på endring

Han ber nå alle som skal på kamp i fremtiden om å ha med seg penger.

– Det kan ikke være gratis å gå på fotballkamp. Utgiftene vil alltid være der, og 50 kroner er et lite bidrag i den store sammenhengen. Fotballgruppa sørger for veldig mye glede for både barn og voksne. Jeg håper virkelig at det skjer en holdningsendring på dette området. Å få huden full av kjeft fordi man ber folk betale for seg er egentlig helt uakseptabelt, avslutter Eira.

A-sporten har ikke lyktes med å få en kommentar fra fotballgruppas leder Marit Charlotte Logje.