Det var under kretstinget i Kirkenes sist helg at Finnmark fotballkrets ga BULs J99-lag utmerkelsen for beste sportslige prestasjon i 2015-sesongen.

Tapte straffekonk

Terje Falsens jentelag tok seg helt til semifinalen i norgesmesterskapet for 16-åringer, og oppgjøret mot Stabæk ble spilt foran fulle tribuner på Coop-banen i Bossekop. Det måtte straffekonkurranse til for å skille lagene, og den utfordringen taklet gjestene fra Bærum best.

Falsen var ikke selv til stede i Kirkenes, men fikk overlevert utmerkelsen fra Tove Skorpen som tok imot prisen på vegne av klubben.

– Det er kjempeartig at omgivelsene rundt legger merke til det jentene har gjort det siste året. Utmerkelsen går vel til fjorårets beste prestasjon av et finnmarkslag, og det er føles ikke akkurat ufortjent. Det som ble prestert av jentene våre var virkelig imponerende, sier en stolt BUL-trener til A-sporten.

Langsiktig arbeid

I begrunnelsen skriver fotballkretsen følgende:

«Dette BUL-laget fikk hard motstand i turneringer og kvalifisering i egen krets. Når de kom med i den nasjonale cupen feide de all motstand til side helt til det med minst mulig margin ble stopp i semifinalen i NM for jenter 16 år. Jentenes klubb høster nå resultater etter et mangeårig solid arbeid i aldersbestemte klasser og viser at det er mulig å bli god i Finnmark, og ikke bare fra Finnmark».

Deltar i Gotia cup

– Vi er på ingen måte ferdige riktig ennå. Mange av disse jentene er allerede en del av klubbens damelag, og vil få god matching og utvikling der. Vi stiller også med et lag i jenteserien og i 3. divisjon. Det betyr at alle som var med i fjor har et meget godt tilbud også denne sesongen, sier Falsen, som tar med seg 99-jentene til Gotia cup til sommeren.

– Der stiller vi i klasse jenter 17-18 år. Det blir tøft å være yngst i det selskapet, men vi har et godt lag. Det blir spennende å se hva vi kan få til der, smiler han.

PS! Også Jens Nilsen fra Alta IF, Arve Berntzen fra Øksfjord IL og Nils Henriksen fra Kautokeino IL ble hedret på tinget.