De aldersbestemte fotballagene fra Finnmark runder av 2023-sesongen i disse dager, og Finnmark fotballkrets har delt ut en rekke medaljer og pokaler den siste tiden.

Et av lagene som har fått sin velfortjente hyllest er Alta IF 2 jenter 15 år. De ble kretsmestere i klasse jenter 13 år senest i fjor. Likevel sikret Alta-jentene suverent seriegull i sin første sesong med 11er-fotball. Nylig vant de 2–1 borte mot Porsanger i siste seriekamp, og klarte dermed kunststykket å gå gjennom hele seriespillet uten å avgi et eneste poeng.

– Alta IF 2 Jenter 15 har hatt en suveren sesong og har vunnet alle sine seriekamper. De er kjent for å spille flott fotball og i går kveld måtte de hente frem det lille ekstra for å slå et hardtkjempende Porsanger-lag i Lakselv, skriver fotballkretsen på sin facebookside.

I vårsesongen spilte de syv kamper. De vant alle og hadde imponerende 55–5 i målforskjell. Høstsesongen var ikke spesielt dårligere. Med åtte seire av åtte mulige og 59–6 i målforskjell kan Alta IF-jentene med rette titulere seg som Finnmark beste J15-lag.

– Vi har lagt bak oss en sesong som har gått over all forventning. 2022 var et skikkelig jubelår for J2009, og vi jekket derfor ned både våre og foreldrenes forventninger foran det første året med 11er-fotball i J15. Men fasiten er at vi både i forhold til prestasjoner og resultater har overgått fjorårssesongen, skriver trenerteamet på Alta IF Fotballs facebookside, og legger til:

– Jentene har tidvis spilt fantastisk fotball, og de har tatt steg i forhold til både tekniske ferdigheter, tempo, taktiske ferdigheter og mental styrke. Det har gitt oss gode resultater, som seier i Piteå Summer Games og kretsmester-tittelen.

Mens andre lag sliter med frafall, har disse Alta-jentene avsluttet sesongen med flere spillere enn de startet året med.

– Vi startet sesongen med 12 spillere, men har nå 14 jenter i troppen, og er superklare for å gå løs på en ny sesong etter noen ukers velfortjent hvile. Vi ønsker å takke for foreldrenes unike støtte gjennom sesongen, samt drahjelpen vi har fått fra flinke og talentfulle hospitanter i J2010-kullet, avslutter de.

Alta IF 1 kapret andreplass i seriespillet, mens BUL ble nummer fire. Nerskogen 1 ble nummer åtte, mens Nerskogen 2, som er et syverlag, tok niendeplassen. I tillegg til Alta-lagene deltok Bjørnevatn, Porsanger, Norild/Polarstjernen 7er og Hammerfest i høstens J15-seriespill.