Det er ikke bare i Alta sentrum det samles mye folk når Finnmarksløpet starter. Også langs løypa, og da spesielt i Bollo-området, er det massevis av ivrige tilskuere som lager god stemning for hundekjørerne og deres firbente helter.

A-sporten tok en tur til Langvannet i Bollo, der hundrevis av entusiastiske altaværinger ønsket deltakerne god tur videre. For mange av dem har det blitt en kjent og kjær tradisjon. Enkelte har fulgt den første delen av løpet fra nøyaktig samme sted i en årrekke.

– Jeg vet ærlig talt ikke hvor mange år vi har vært her. Det er lenge siden vi startet denne tradisjonen. Hytta ble bygd i 1978, men akkurat når vi begynte å følge med på Finnmarksløpet er jeg usikker på. Vi koser oss i hvert fall. Det er kjempefint å kunne samle familien og heie på kjørerne som fyker forbi, sier Tone og Terje Mathisen til Altaposten.

De kjenner ikke så mange av kjørerne personlig, men har god kontroll på de lokale deltakerne. Tone hadde printet ut startlista og ga resten av heiagjengen beskjed om hvem som susende over vannet.

– Det er jo en god del Alta-kjørerne med, og de vet vi godt hvem er. Så det er klart at de får litt ekstra støtte når de passerer. Såpass må det være, smiler Mathisen.

Bruk piltastene for å bytte bilde!