15-åringen fra Loppa kaster ikke bort tiden. Søndag bidro han sterkt til at samarbeidslaget Øksfjord IL/SG Primero gikk til topps i gutterklassen syver under Altaturneringa. Furøy & co vant finalen 7-3 over Honningsvåg Turn og fikk sine velfortjente gullmedaljer og pokaler.

Seriefinale i september

Onsdag kveld var unggutten tilbake i Alta, nærmere bestemt på Øvre Alta stadion. Her møtte Øksfjords herrelag IL Frea til dyst i 5. divisjon menn avdeling vest, og gjestene var nådeløse. ØIL banket inn syv scoringer og vant oppgjøret 7-2. Kristoffer Furøy satte inn øksfjordingens første nettkjenning, og hadde flere store muligheter til å pynte ytterligere på resultatet. Men 15-åringen, som fyller 16 om få dager, var fornøyd med den solide bortetriumfen.

– Jeg har vært med hele sesongen, og synes det er veldig artig å spille 5. divisjonsfotball. Det er et greit nivå å starte seniorkarrieren på. Vi er en vennegjeng som har det fantastisk moro sammen, og resultatmessig har vi også hatt bra flyt i år. Det er bare ett poeng opp til serieleder Billefjord, og vi har én kamp mindre spilt enn dem. Vi gleder oss veldig til å møte dem til toppoppgjør på bortebane i begynnelsen av september, sier Furøy til A-sporten.

Satser på opprykk

Han er ikke sikker på at samtlige av ØIL-spillerne er like sulten på opprykk til 4. divisjon som han selv er, men unggutten gleder seg over muligheten til å kjempe om seriegull i 5. divisjon. Øksfjord har fem kamper igjen av årets sesong, som så langt har gitt fem seire, én uavgjort og ett tap.

– I enkelte kamper har vi vært litt få spillere, og da har noen gamle travere steppet inn og gjort en kjempejobb for laget. Når vi har hele troppen tilgjengelig har vi et meget bra lag, og jeg ønsker i hvert fall at vi skal fighte om opprykk. Jeg har lyst til å spille på et høyere nivå, fastslår 15-åringen, som følte ØIL hadde bra kontroll mot IL Frea i går kveld.

– Spillemessig var vi tidvis gode, men Frea holdt oss til uavgjort en god stund. Etter hvert løsnet det skikkelig, og mot slutten hadde vi full kontroll. Vi kunne fort ha rundet tosifret. Jeg skulle gjerne ha puttet et par mål til selv, men avslutningene mine ble blokkert.

Sterk opplevelse

To solide triumfer på fotballbanene i Alta med kort tids mellomrom har gitt Furøy gode minner og erfaringer. Han legger ikke skjul på at seieren i Altaturneringa henger høyt.

– Det var noe av det beste jeg noen gang har opplevd. Vi var langt fra favoritter, og trodde ikke at vi kunne blande oss inn i gullkampen. Men i Norway cup, der vi røk ut på straffesparkkonkurranse i 16-delsfinalen i B-sluttspillet, lærte vi hverandre bedre å kjenne. Og det gode samspillet fortsatte gjennom hele Altaturneringa. Det var utrolig herlig å knuse Honningsvåg i finalen og stikke av med gullet, smiler Furøy.

Også friidrettsutøver Bent Kamsvåg Olsen leverte en solid forestilling for ØIL i går kveld. Han bidrar for moderklubben når de trenger folk.

– Friidrett er fortsatt det viktigste for meg, men når jeg har mulighet til det spiller jeg gjerne litt fotball. Det er morsomt å være med en gang i blant. Dersom det ikke krasjer med noen løpskonkurranser blir jeg nok med videre utover høsten. sier Olsen.

Bruk piltastene på tastaturet for å bytte bilde.