Kernow - FA Sapmi 2–1:

Målet var å klare en plass i verdensmesterskapet i fotball for urfolk i Kurdistan i 2024. Det klarte dessverre ikke delegasjonen fra FA Sapmi, som hadde sjanser nok til å klare ekstraomganger i søndagens kvalikkamp i Cornwall.

– Tor Martin Mienna reduserte noen minutter før slutt, men det var ikke nok til å berge ekstraomganger for Sapmi. Svein Ove Thomassen, Øyvind Garfjell og Tor Martin Mienna hadde store sjanser til å utligne, men det ville seg ikke for Sapmi. Dermed blir den lange veien hjem fra Sør-England enda lengre, skriver manager Steffen Dreyer i en pressemelding.

Lagleder Jon Steinar Eriksen måtte skuffet innse at det ikke blir noen Sapmi-deltakelse i neste års fotball-VM for urfolk. Foto: FA Sapmi

Tre altaværinger fikk sjansen fra start i søndagens match. Alexander Ellingsen voktet målet, mens Tobias Vonheim Norbye og Svein Ove Thomassen spilte henholdsvis høyreback og sentral midtbane. Også tidligere Alta IF-spiller Andreas Løvland startet for Sapmi, som ble ledet av Jon Steinar Eriksen.

Hjemmelaget tok ledelsen på et skudd som gikk via en Sapmi-forsvarer og i bue over Alexander Ellingsen. Etter hvilen ble Kernow tildelt straffespark som de scoret på. Da gjorde lagleder Eriksen noen grep fra sidelinja.

– Jon Steinar Eriksen la om til 3-5-2 og klarte å skape ett massivt trykk på Kernow. Tor Martin Mienna utnyttet en forsvarstabbe og lobbet ballen over keeper til 2-1 i det 87. minutt. Dessverre ble det ikke flere mål. Alt i alt var det en jevnspilt kamp der Sapmi burde fått med seg noe fra Cornwall, opplyser Steffen Dreyer.