Onsdag sendte Ishavskraft ut en pressemelding der de offentliggjorde hvilke aktører som får økonomisk støtte fra Ishavskraftfondet 2023.

– Ishavskraftfondet har mottatt 29 godkjente søknader i årets søknadsrunde. Ishavskraft har i samarbeid med administrasjonen til Troms og Finnmark idrettskrets valgt ut kandidater som tildeles støtte. Tildelingen ble fordelt på 10 idrettslag med ulike tiltak og med geografisk spredning i Troms og Finnmark fylke, skriver Ishavskraft i pressemeldingen.

Årets tildeling er på 200.000 kroner totalt.

Alta motorsportklubb er en av de heldige som har fått tildelt midler. De har bedt om 40.000 kroner til innkjøp av en 200 ccm snøscooter, og den søknaden har de fått innvilget.

– Et viktig arbeid i klubben er å drive rekrutteringsarbeid, noe de har gode erfaringer med de siste årene. Motorsport krever en del ressurser for å komme i gang, og klubbens målsetting er å gjøre det lettere for barn og unge å komme i gang med motorsport. For å få til dette ønsker klubben å gå til innkjøp av skuter (200 ccm) for å drive rekruttering. For mange er motorsport ansett for å være en dyr og ressurskrevende idrett som det er vanskelig å starte opp med. Det trenger det ikke å være, og ved å tilby prøvekjøring for barn og unge, veiledning og informasjonsarbeid mot foreldre, vet klubben at de bryter ned en del fordommer. For klubben er innkjøp av skuter det aller viktigste. Klubbens medlemmer bidrar med beskyttelsesutstyr og veiledning for de som ønsker å prøve, skriver klubben i søknaden.

– Ishavskraft ønsker å bidra til at klubben får kjøpt inn en skuter og tildeler de 40.000 kr til innkjøp av en 200 ccm skuter.

Andre klubber og foreninger fra Finnmark som har fått støtte er Lakselv svømmeklubb (12.000 kr), Tana og Nesseby pistolklubb (10.000 kr), Hammerfest skiklubb (20.000 kr), Karasjok turnforening (20.000 kr) og Nordkapp svømmeklubb (12.000 kr).