Norgesmesterskapet i langrenn for juniorer ble som kjent arrangert i Nordlysbyen sist helg. Skialliansen i Alta gjennomførte et prikkfritt arrangement, som startet med barneskirenn i Alta sentrum torsdag i forrige uke. Her deltok hele 450 unge skiløpere.

– Et meget bra arrangement. Mye kø, men få misfornøyde unger, fastslår Pål Einar Lund, som er leder i hovedstyret i Bossekop UL.

Mange av skoleelevene forsøkte å hoppe på jetski. Foto: Pål Einar Lund

Flotte kulturelle innslag

Det ble også gjennomført en offisiell åpningsseremoni med kulturelt innslag ved «Jentesmell» og «Maret» torsdag kveld. Sistnevnte består av Marit O. Hætta og Klemet A. Buljo. Ordfører Monica Nielsen og Bjørn Roald Mikkelsen fra Skialliansen holdt taler.

Marit O. Hætta og Klemet A. Buljo opptrådte under åpningsseremonien. Foto: Karl Eirik Steffensen

På fredag var det klart for NMs første konkurransedag. Nevnte Pål Einar Lund og leder i Alta IFs hovedstyre, Tor Erland Nilsen, hadde ansvaret for hver sin gruppe med skoleelever denne dagen. Totalt var det 1000 elever og 100 lærere som tok del i NM-festlighetene. Tor Erland hadde ansvaret for nesten 400 elever i Gapahuken i skiløypa, mens Pål Einar hadde omkring 600 elever på skiskytterstadion i Kaiskuru.

– Vi vartet opp med nygrillede pølser på begge stedene. I tillegg til heiing på NM-deltakerne var det tilbud om ulike aktiviteter. Norges skiforbund hadde laget egne øvelser som elevene kunne være med på. Det var også muligheter for aking ved gapahuken og laserskyting på blink på skiskytterstadion, forteller Lund.

Alta IF-leder Tor Erland Nilsen hadde kontroll på ungene ved gapahuken. Foto: Anders Abrahamsen

Logistikk i verdensklasse

BUL-lederen hadde ansvaret for å frakte elevene fra skolene til Kaiskuru og tilbake. Det ble ifølge Lund laget en transportplan i Excel til Boreal. Det var 13 busser i drift samtidig for å frakte elever og lærere fra ni grunnskoler i Alta.

– I Excel ser alt perfekt ut, men i virkeligheten stemmer det ikke alltid. Men det gikk bra. Alle skoleelevene kom seg hjem igjen. Boreal gjorde en kjempejobb og lærerne var utrolig dyktige til å holde styr på elevene, kommenterer Lund.

BUL-leder Pål Einar Lund og Boreal sørget for at transporten til og fra skolene gikk som en lek. Foto: Privat

– Elevene var delt opp i to puljer. Det ble litt hektiske når den ene gruppa skulle av bussene og den andre gruppen skulle på de samme bussene. Det ble det da litt venting, men de aller fleste tok det med godt humør, smiler Lund, som legger til at det var stort aldersspenn på elevene.

– De yngste var seks år og de eldste var 13 år. Det er ikke så enkelt å ha spenstige aktiviteter for alle, men jeg tror det gikk greit. Uansett var det et koselig avbrekk fra skoledagen, sier Lund, som synes det både er morsomt og viktig å stille opp for Alta-idretten.

– Jeg og Tor Erland stiller selvsagt opp på dugnad når det behøves. Det er sosialt og artig – og ikke minst er det viktig å bidra til å skape aktivitet, avslutter han.

Se flere bilder fra helgas aktiviteter her: