Ikke overraskende topper Alta IF tabellen etter to spilte kamper med full pott i 3. divisjon i NordNorge-serien for menn.

Til helga venter to kamper på rappen, og kniven vil alltid ligge på strupen for håndballgutta fra nordlysbyen som etter nedrykket, naturlig nok jakter kvalifisering og opprykk.

– Vi skal ikke forskuttere noe, men vi kan ikke dukke under for presset vi nå står i. Vi kan ikke unngå å si at vi skal til kvalifisering og har som mål å rykke opp. Dette målet er ufravikelig, understreker Engelsen.

– Viktig for håndballen i Alta

Han tenker at det er flere måter å takle det soleklare favorittstempelet, men er samtidig klar på at han synes det blir feil å nedtone lagets forventninger i 3. divisjon.

– Det er så viktig for håndballen i Alta at vi kommer tilbake i allnorsk seriespill. Det vil være både moro for oss, men og ekstremt viktig for ungguttene som kommer nedenfra.

Engelsen er klar på at håndballgruppa forvalter det største underholdningsproduktet i byen.

– Vi trekker mest folk uke inn og uke ut. Mange kommer for å se oss spille, og der ligger det forventninger. Jeg tror det beste er å angripe det – presset vi legger på oss selv er en del av pakken med å rykke ned.

Forventer tøffere match mot Tromsø 2

– Hva tenker du om helgens to kamper?

– Vi møter et litt svakere Tromsø 2 i forrige kamp enn det vi hadde håpet på. Vi vil møte et sterkere Tromsø-lag denne gangen, da de har et par spillere tilgjengelig som gjør de bedre. Vi går til denne kampen med et mål om å vise oss fra vår beste side, slik vi gjorde i Altahallen sist.

Alta slo Tromsø 2 komfortabelt med sifrene 35–21 i Altahallen for litt over en ukes tid siden. Tidligere i oktober ble Nordreisa feid av banen med hele 38–18.

Engelsen forventer en tøffere match uten hundrevis av altaværinger i ryggen som trampeklapper guttene fremover.

– Det er vi klare for, sier Engelsen og fortsetter:

– I Bravo på søndag møter vi et type mikslag med både rutinerte og unge spillere. Dette tror jeg blir en litt annen kamp enn mot Tromsø 2. Vi vet litt for lite om de til å komme med noen spådommer, smiler Alta-treneren.

Han mener helgens kampprogram gagner Alta godt til den forventede kvalifiseringen.

– En høy kampbelastning er noe å øve på før kvalifiseringen til våren. Det blir buss fredag, kamp lørdag og søndag, og buss hjem igjen. Dette gleder vi oss til, avslutter Engelsen.