Kantspilleren leverte to strålende sesonger i Skjervøy-drakta i 2013 og 2014, der han scoret henholdvis 17 og 13 mål. I tillegg bidro han med mange målgivende pasninger. Det gikk ikke Alta IF-ledelsen hus forbi, som fikk lokket Erlend Pedersen nordover foran 2015-sesongen.

Lite spilletid

Den allsidige 21-åringen, som har blitt brukt både på kantene, sentralt på midtbanen og som back, har imidlertid slitt med å spille seg til fast plass på A-laget. Han fikk mange muligheter den første sesongen, men i 2016 ble det bare seks kamper - alle som innbytter. I år står han oppført med ett innhopp borte mot Brumunddal i slutten av mai.

– Erlend har bestemt seg for å spille for moderklubben Skjervøy ut sesongen, og det har vi gått med på. Vi ønsker å holde på han et par uker til for å være sikker på at vi har kontroll over egen situasjon. Men alt tyder på at bortekampen mot Follo lørdag 29. juli blir hans siste i Alta IF-trøya, forteller Rune Repvik.

– Han er en utrolig lojal og flott fyr som alltid gir hundre prosent både på trening og i kamp, og han vil bli savnet av hele gruppa. Det er en spiller som vi i trenerteamet verdsetter høyt. Dessverre har Erlend ikke klart å ta de nødvendige stegene som kreves for å spille fast på dette nivået, og derfor ikke fått så mange kamper i gult og blått. Men han har vært en solid bidragsyter for denne klubben. Det synes jeg er viktig å få frem. Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe med han, sier Alta IF-sjefen til A-sporten.

Klar om et par uker

I stedet for A-lagsspill har Pedersen blitt brukt flittig på rekruttlaget, der han i fjor hjalp de til «opprykk» slik at klubbens unge spillere fikk sjansen på et høyere nivå. I år har det blitt syv matcher for B-laget. 21-åringens moderklubb Skjervøy spiller i likhet med Alta 2 i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6, og begge lag er under nedrykksstreken. Skjervøy ligger helt sist.

– Vi har forståelse for at Erlend har lyst til å hjelpe moderklubben. Han vil være spilleklar for dem om et par uker, sier Repvik.

– Skjervøy har prøvd å hente meg tilbake i lang tid, og slik situasjonen er nå kan jeg trolig gjøre større nytte for meg der enn i Alta IF. Så nå følte jeg at tiden var inne for et klubbskifte, sier Erlend Pedersen til A-sporten.

21-åringen har bare positive ting å si om Alta IFs hovedtrener Rune Repvik, men legger ikke skjul på at han er skuffet over manglende spilletid på A-laget. I år har det kun blitt 14 minutter på banen for serietoeren i PostNord-ligaen avdeling 1.

LITE SPILLETID: Erlend Pedersen har stort sett måtte nøye seg med kamper på rekruttlaget de siste to årene. Bildet er fra en match mot Tverrelvdalen i fjor. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det begynte bra, men de to siste sesongene har det vært lenge mellom hver gang jeg har fått sjansen. Det er klart at jeg er litt skuffet. Jeg dro til Alta for å spille førstelagsfotball, og da er man ikke tilfreds med å sitte på benken. Men for all del - jeg har hatt en kjempefin tone med Rune hele veien, og lært mye. Han er en fin fyr, sier Pedersen.

Vil spille på midtbanen

Rune Repvik og Alta IF endret i år formasjon til 3-4-3, og det har ikke slått helt heldig ut for 21-åringen fra Skjervøy.

– Jeg føler at jeg altfor sjelden har fått mulighet til å spille der jeg trives best - som indreløper i en 4-3-3-formasjon. Det er midtbanespiller jeg er, ikke back eller kant. Jeg hadde ikke spilt back før jeg kom til Alta. Og etter at Rune la om til 3-4-3 har det i hvert fall ikke vært plass til meg på sentral midtbane.

Han håper og tror at en retur til Skjervøy kan få fart på sakene.

– Det har til tider vært tøft å motivere seg. Det er en flott treningsgruppe i Alta, og jeg har helt klart utviklet meg siden jeg kom hit. Men mangelen på spilletid har tæret på. Det gjør at jeg gleder meg veldig til å spille for Skjervøy igjen. Jeg tror at fast førstelagsfotball og tillit kan hjelpe meg i riktig retning.

Tre poeng skiller Alta 2 og Skjervøy når det gjenstår 12 kamper. Skjervøy har seks poeng opp til sikker plass, så laget har en voksen oppgave foran seg denne høsten. Pedersen gjør trolig comeback i Skjervøy-trøya når de møter Sortland hjemme 5. august.

– Jeg har spilt noen kamper for Alta 2 i år og vet nøyaktig hvor vanskelig det kommer til å bli. Å berge plassen i denne divisjonen blir en knalltøff utfordring. Men det ser jeg frem til. Det finnes ingen enkle kamper, men vi skal i hvert fall bite godt fra oss og gjøre et helhjertet forsøk, avslutter han.