Stø kurs mot seriegull

BULs fotballherrer har én fot i opprykkskvalik etter lørdagens trepoenger.

Aleksander Kjellmann (i midten) sendte BUL i ledelsen på straffe. Kjellmann & co vant til slutt 2-0 borte mot Hammerfest.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Hammerfest - BUL 0-2:

Med bare åtte serierunder ville hver eneste kamp bli særdeles viktig i 4. divisjon denne sesongen. BULs fotballherrer har tatt den oppgaven på alvor, og sto oppført med fem seire av fem mulige før lørdagens seriefinale mot Hammerfest. Hjemmelaget måtte vinne for å legge press på bossekopingene i innspurten, men Martin Overviks mannskap ville det annerledes.

Etter en målløs førsteomgang der dommer Kim Rune Lydersen delte ut tre gule kort til hjemmelaget sendte Aleksander Nygård Kjellmann BUL i føringen på et straffespark etter 57 minutters spill. Midtbanespiller Håkon Tverfjeld økte ledelsen til 2-0 elleve minutter før full tid, og stillingen sto seg kampen ut.

Dermed har BUL fremdeles til gode å avgi poeng denne sesongen. De har dessuten holdt nullen i fem av seks kamper i år.

Hammerfest fikk for øvrig Janis Vaitkus utvist fem minutter før full tid. Totalt syv gule kort ble delt ut - to av dem til BUL-duoen Simon Sommerli og Alexander Ellingsen i sluttminuttene.

BUL møter Kirkenes borte neste helg, og vil med seier være seriemester før de møter Nordlys hjemme i siste kamp.

BULs fotballdamer i 2. divisjon var også i aksjon på lørdag. De møtte Fløya 2 i Tromsø, og oppgjøret endte uavgjort 0-0. Det betyr at BUL fortsatt er serieleder i avdeling 8. BUL har ti poeng på sine fem første kamper. Fløya 2 er på andreplass med ni poeng, men de er ferdigspilt for sesongen. Kun Tromsdalen, som bare har spilt fire kamper, har en mulighet til å ta igjen blåtrøyene fra Bossekop.

BUL møter Hammerfest hjemme i sesongens siste seriekamp neste helg. Med seier der er det gode sjanser for at BUL-damene spiller opprykkskvalik senere i høst.