Sier ja til turnering

Alta IF har bestemt seg for å arrangere Altaturneringen i fotball om syv uker.

Det blir fotballfest i Nordlysbyen fra 12.- til 15. august. Bildet er fra Altaturneringen i 2019.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Med nye smitteutbrudd i Nordlysbyen den siste tiden har turneringsledelsen og Alta kommune måtte gjøre noen nye vurderinger rundt den årlige fotballfesten. Den ble avlyst i fjor, men Alta IF har kommet frem til en løsning som gjør det mulig å arrangere turnering fra 12.- til 15. august.

– Det har lenge vært usikkert hvorvidt og hvordan vi skulle gjennomføre Altaturneringen i fotball i 2021, men vi har nå landet en plan for å realisere det og dermed kunne tilby flotte fotballopplevelser, samt trygghet og forutsigbarhet til våre deltakere. Det sportslige står i fokus, men samtidig gjør vi vesentlige tiltak for å unngå større oppsamlinger av folk enn strengt nødvendig. Dette gir også oss som arrangør forutsigbarhet i den videre planleggingen og gjennomføringen, skriver Alta IF i en pressemelding.

Deler opp turneringen

De skriver videre at sportslig plan for gjennomføring av turneringen blir som følger:

  • Årsklassene gutter og jenter 13 år og gutter og jenter 17 år spiller torsdag og fredag (tilreisende lag bør ankomme onsdag).
  • Årsklassene G/J 15 spiler lørdag og søndag (tilreisende lag bør ankomme fredag).
  • Årsklassene G/J 6 – 11 år spiller dagsturnering i sin klasse fordelt på lørdag eller søndag.
  • Gutter og jenter 20 år-klassene blir ikke gjennomført.
  • Kamper i hver årsklasse gjennomføres på et begrenset antall arenaer.
  • Foreløpig utgangspunkt i et begrenset antall voksne tillatt på arenaen per lag i alle sluttspillklasser (én trener/lagleder/reiseleder per 5. spiller, pluss én per lag).
  • Foreløpig utgangspunkt i maks én foresatt per barn i årsklasser 6-11 år.