Hadde seieren i lomma – rotet det til på overtid

Alta-publikummet fikk oppleve en thriller av en fotballkamp.

Mathias Dahl Abelsen og lagkameratene måtte skuffet innse at det bare ble ett poeng hjemme mot Kvik Halden.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - Kvik Halden 4-4:

Det ble en målrik og fartsfylt affære da Alta IF og Kvik Halden møttes i Finnmarkshallen søndag ettermiddag. Gjestene ledet 3-1, men hjemmelaget kom tilbake og trodde at de hadde sikret tre poeng da Magnus Nikolaisen satte inn 4-3-målet. Men på overtid sprakk det bakover, og gjestene utliknet til 4-4.

Christian Reginiussen ga Alta IF ledelsen med en velplassert avslutning etter ni minutters spill. Men det tok ikke lang tid før Kvik Halden utliknet. Jakob Madsen Lund fikk stå helt umarkert på et hjørnespark og heade inn 1-1. Så ble gjestene tildelt et straffespark som Mathias Engebretsen satte i mål. Og da kampuret viste 29 spilte minutter økte Deni Hasanagic til 3-1.

Et frekt hælspark av Mathias Dahl Abelsen ga Christian Reginiussen mulighet til å redusere til 2-3 rett før pause, og den sjansen tok han godt vare på.

Etter hvilen var Alta-guttene klart best, og etter 66 minutter utliknet Vegard Braaten til 3-3 med en kontant avslutning. Hjemmelaget produserte massevis av sjanser, og hadde to baller i nettet som ble annullert av ulike årsaker. Men etter 78 minutter fikk Magnus Nikolaisen ballen i beina innenfor 16-meteren, og kantspilleren gjorde ingen feil.

Hjemmelaget så ut til å ha god kontroll, men på overtid gikk det galt. Kevin Stephane Jordan Krans fikk en skuddsjanse etter kluss i feltet, og 4-4 var plutselig et faktum. Morten Gamst Pedersen hadde en siste sjanse til å berge tre poeng da Magnus Nikolaisen skaffet Alta frispark i gunstig posisjon. Men frisparket gikk i muren. Dermed endte oppgjøret uavgjort 4-4.

Her trodde Alta-spillerne og publikum at Magnus Nikolaisen hadde fikset tre poeng. Men gleden ble snudd til skuffelse på overtid.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta-guttene har fortsatt en god mulighet til å klare andreplassen. Hødd tapte overraskende 1-2 hjemme mot Skeid, noe som betyr at Alta, Hødd og Kvik Halden alle har 29 poeng, mens Skeid har 28. Fredrikstad slo Tromsdalen 2-1, og trygget dermed førsteplassen ytterligere. FFK har nå 42 poeng.

Alta har spillefri neste helg. Vidar Johnsens mannskaps neste match er hjemme mot Skeid lørdag 31. oktober.