Henter nok en TIL-spiller

Jonathan Linnes ble klar i vinter. Nå har også Mats Berntsen Stødle signert for BUL.

Mats Berntsen Stødle hjalp TIL til seriegull i fjor. Denne sesongen skal han spille for BUL.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Ikke helt uventet har Tverrelvdalen IL mistet en rekke sentrale spillere det siste halvåret. TIL vant seriegull i 4. divisjon forrige sesong, men valgte å takke nei til å delta i den påfølgende opprykkskvalifiseringen. Det skapte reaksjoner, og flere ga klart uttrykk for at det var uaktuelt for dem å bli værende.

Pål Even Heggelund, Svein Ove Thomassen og Rickard Ellingsen har alle trent med Alta IF i vinter. Heggelund er nå innlemmet i A-stallen, og det er gode sjanser for at både Thomassen og Ellingsen får den samme muligheten. Angriperne Vebjørn Atle Skorpen og Simen Berntsen Stødle har også forlatt klubben.


Får sjansen på A-laget

Pål Even Heggelund (18) blir en fast del av Alta IFs A-lagstropp denne sesongen.


Nå melder BUL, som i vinter fikk på plass et meget spennende trenerteam bestående av Vegard Braaten, Martin Overvik, Jon-Steinar Eriksen, Rune Stamnes og Vegar Fagerhaug, at klubben har sikret seg underskriften til to av spillerne som var en del av fjorårets gullag i 4. divisjon.

Det ble tidlig klart at keeper Jonathan Linnes skal vokte målet for bossekopingene. Nå har de også signert midtstopper Mats Berntsen Stødle, som scoret to mål på 15 kamper for TIL i 2019. Han har et tidligere kort opphold i BUL bak seg, og har også spilt for Porsanger IL og Hammerfest FK.

Foruten disse to har BUL hentet forsvarsspiller Anders Kyrkjebø Wickmann fra Norild og tidligere Alta IF-spiller Peter Aas. Klubben har dessuten en rekke spennende unggutter i egen stall, samt at spisslegenden Vegard Braaten selv kommer til å spille en del kamper.


Vegard skal vise ungguttene veien til nettmaskene

Vegard Braaten tar fatt på et nytt og spennende kapittel i sin innholdsrike fotballkarriere.


Akkurat når det blir seriestart i 4. divisjon er imidlertid uvisst. NFF håpet at det skulle være mulig å komme i gang med breddefotballen i begynnelsen av august, og Finnmark fotballkrets startet dermed arbeidet med å sette opp en halv serie med oppstart 1. august.

BUL er satt opp med hjemmekamp mot Sørøy Glimt. Men enn så lenge har ikke regjeringen gitt breddefotballen grønt lys til å starte, og man frykter at det kan drøye så lenge som 1. september før det kommer en endelig avklaring.