NFF stopper all breddeaktivitet

Norges fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april.

Det blir ikke spilt kamper eller gjennomført fotballtreninger i breddefotballen den kommende tiden.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Det opplyser NFF på forbundets hjemmeside.

Vedtaket er en følge av Folkehelseinstituttets anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med Idrettsforbundet i løpende dialog med helsemyndighetene.

Oppdatert: Dette gjelder selvfølgelig også alle aldersbestemte spillere tilknyttet Finnmark fotballkrets. Til og med seniorfotballen stopper opp.

– Alle som deltar i kretsseriespill regnes som breddefotball. Det vil si at alle våre lag og spillere, til og med vårt dame- og herrelag, må legge fellestreningene på is inntil videre, sier Jon-Steinar Eriksen i Bossekop UL til A-sporten.

Klubbens damelag spiller i 2. divisjon, mens herrelaget holder til i 4. divisjon. Dette betyr også at seniorlagene til Tverrelvdalen, Rafsbotn og Kautokeino, samt Alta IFs rekruttlag i 4. divisjon og Alta IF- og Kautokeinos damelag i 3. divisjon, må ta en ufrivillig pause.

For BUL vil full stopp i fotballaktiviteten også bety at Sport 1 cup i Finnmarkshallen neste måned er avlyst.

– Vi har ikke annet valg enn å avlyse turneringen, sier Eriksen.

– Det virker som et fornuftig grep av NFF. Koronaviruset har blitt et globalt problem, og det er skummelt å snu det andre kinnet til. Hvis dette tiltaket bidrar til å begrense smitten er vi fornøyde, selv om det betyr at vi går på en økonomisk smell. Sport 1 cup er en betydelig inntektskilde for oss. Det gjør at vi er nødt til å finne andre måter å skaffe inntekter på, kommenterer fotballgruppas kontorleder.

Alta IF Fotball skriver følgende på sin facebookside:

– Fra i dag stoppes breddeaktiviteten i Alta IF etter bestemmelser fra NFF. Det vil påvirke trening, kamper og turneringer.

Oppdatert: Også toppfotballen rammes. Norges fotballforbund skriver følgende i en pressemelding torsdag ettermiddag:

– All toppfotballaktivitet stopper i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk-Tipping ligaen, NM kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars. Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai (topp og bredde).

– Norges Fotballforbund (NFF) er i tett dialog med myndighetene og vil sammen med Toppfotball Kvinner (TFK), Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen (DF) følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon. Målet er fortsatt at både serier og norgesmesterskap skal gjennomføres. Hvordan må en komme tilbake til senere. Fotballen er en viktig samfunnsaktør og er sitt ansvar bevisst. Hensynet til liv og helse er altoverskyggende.


Avlyser 2. divisjon

Alta IFs håndballherrer får ikke spille de resterende seriekampene.


A-sporten har tidligere skrevet om andre idretter som rammes. Blant annet skal det ikke spilles flere håndballkamper i regionalt eller nasjonalt seriespill denne vinteren.


Alta får ikke spilt flere kamper i Bringserien

Altas samarbeidslag skulle spilt to hjemmekamper til helga. Det blir det ingenting av.


Kautokeino motorklubb melder at den tradisjonsrike påskecrossen er avlyst, mens skiløperne må droppe store renn som Birkebeinerrennet, Reistadløpet og NNM på ski.


Avlyser alle skirenn

Verken Frearennet og Isbergrennet vil bli gjennomført.


Også ski-NM del 2 og scootercross-NM er kansellert.


Avlyser påskecrossen

– Veldig synd for kjørerne, kommenterer Johan Mathis Gaup.