Krogh distansert på siste runde til tross for tapper innsats

Men skiesset fra Tverrelvdalen er fortsatt innenfor skuddhold før tirsdagens sprint.

Finn Hågen Krogh, her avbildet under et tidligere løp hang lenge med, men måtte til slutt slippe tetgruppa i dagens etappe av Ski Tour.  Foto: Arild Krogh

sport

Krogh kjempet hardt og lenge for å henge med i dagens etappe på 15 kilometer klassisk av Ski Tour men måtte til slutt slippe tetgruppa.

Tøff dag for Krogh

– Det blir nok en tøff dag. Det er jo klassisk og man vet jo aldri når det kommer til klassisk og meg, men jeg er i form og da kan jeg gå fort, sa Krogh til NRK før start.

Og det så lenge lyst ut da han bet seg fast i Pål Golberg og co i tetgruppa, men Krogh var tydelig preget etterhvert som løpet utspilte seg. Rett etter å ha gått ut på siste runde var det plutselig blitt 16 sekunder ned til Krogh.

Han ble liggende å gå siste runde sammen med Martin Johnsrud Sundby som heller ikke hadde noe å bidra med i jakten på å begrense tidstapet til lederne.

Med lite matching i klassisk så langt i år er det heller ikke veldig overraskende at Krogh fikk det tungt på slutten.

Fortsatt med i sammendraget

Hvert sekund teller i sammendraget og det er mulig å hente inn et helt minutt på tirsdagens sprint i Åre. Det betyr at Krogh fortsatt er innenfor skuddhold til tross for at han til slutt kom i mål 39 sekunder bak vinner Pål Golberg.