Får sjansen i Falun

Finn-Hågen Krogh er tilbake i det ypperste selskap.

Finn-Hågen Krogh gikk inn til NM-gull i forrige uke. Det gjør at han nå er tilbake i den norske troppen som skal konkurrere i verdenscupen kommende helg.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Kommende lørdag og søndag er det klart for en ny verdenscuphelg, denne gangen i Falun. Her står sprintrenn i klassisk stil og 10/15 kilometer fristil på programmet. Etter forrige ukes NM-gull på 15 kilometer fri er Finn-Hågen Krogh funnet verdig en plass i den norske troppen. Han skal ikke gå lørdagens sprint - kun søndagens distanserenn, melder Norges skiforbund på sine nettsider.

– Norge reiser med 11 kvinner og 13 menn til World Cup langrenn i Falun, Sverige. De uttatte løperne er fra elite- rekrutt- og Veidekkelag, samt juniorløperen Helene Marie Fossesholm som gjennomførte et strålende NM. Julie Myhre (Byåsen IL, Rekruttlaget Equinor Morgendagens Helter) og Gjøran Holstad Tefre (Førde IL og Team Veidekke Vest) har begge friplass som ledere av Skandinavisk Cup, skriver skiforbundet.

Johannes Høsflot Klæbo må dessverre stå over WC Falun etter et uhell i helgen.

– Johannes har pådratt seg brudd i et lite bein ved en finger, og må trene alternativt hjemme når verdenscupen i Falun går til helgen. Vi håper og tror Ski Tour 2020 fortsatt er innen rekkevidde, sier medisinsk ansvarlig for langrenn i Skiforbundet, Øystein Andersen.

Slik ser troppen ut:

Kvinner: Therese Johaug (Nansen), Heidi Weng (BUL), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Ragnhild Haga (Åsen), Tiril Udnes Weng (Nes), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Anna Svendsen (Tromsø), Julie Myhre (Byåsen), Helene Marie Fossesholm (Eiker).

Menn: Martin Johnsrud Sundby (Røa), Sjur Røthe (Voss), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Hans Christer Holund (Lyn), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Pål Golberg (Gol), Erik Valnes (Bardufoss og omegn), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Gjøran Holstad Tefre (Førde), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer), Pål Trøan Aune (Steinkjer), Fredrik Riseth (Byåsen), Jan Thomas Jenssen (Hommelvik).