Tore tatt ut på «Årets lag»

Ny utmerkelse for midtstopperen fra Raipas.

Tore Reginiussen har også i år vært en av Eliteseriens aller beste spillere.  Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

sport

Mandag kveld ble den årlige NISO-gallaen gjennomført på Ullevaal stadion. Her ble det delt ut individuelle priser i tillegg til Årets lag-kåringer på dame- og herresiden.

Therese Johaug og Karsten Warholm gikk til topps for sine prestasjoner i henholdsvis langrennsløypa og friidrettsbanen. Det er utøverne selv som har stemt disse to frem.

Therese Johaug gjorde et fantastisk comeback etter utestengelsen og dominerte stort. Hun var ikke med i Tour de Ski, men vant det meste av det andre hun stilte opp i, men ikke stafett-sisteetappen mot Stina Nilsson i VM. Der ble det imidlertid tre individuelle gull.

Karsten Warholm gikk til topps etter at han forsvarte VM-gullet på 400 meter hekk. Han var ubeseiret gjennom hele sesongen og presterte historiens nest beste tid.

Martin Ødegaard og Caroline Graham Hansen ble hedret som årets beste fotballspillere. Det ble også kåret «Årets lag» på dame- og herresiden, og her hadde utøverne stemt frem altaværingen Tore Reginiussen som en av fire forsvarsspillere.

Slik ble «Årets lag» på herresiden:

Keeper: Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin). Forsvar: Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Kristoffer Ajer (Celtic), Tore Reginiussen (Rosenborg), Birger Meling (Rosenborg). Midtbane: Martin Ødegaard (Real Sociedad), Sander Berge (Genk), Håkon Evjen (Bodø/Glimt, snart AZ), Magnus Wolff Eikrem (Molde). Angrep: Joshua King (Bournemouth), Erling Braut Haaland (Salzburg).

Årets spiller i eliteserien ble Bodø/Glimts Håkon Evjen, som nå skal til nederlandske AZ.