Får sjansen i Klingenthal

Norge sender tre kvinnehoppere til Tyskland kommende helg.

Anna Odine Strøm fikk en ok start på sesongen. Nå setter hun kursen for Klingenthal.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Alta-jenta Anna Odine Strøm er en av tre norske kvinnehoppere som skal i aksjon i kommende helgs verdenscuprenn i tyske Klingenthal. De to øvrige er Maren Lundby og Silje Opseth, opplyser Norges skiforbund. Talentfulle Ingebjørg Saglien Bråten blir værende hjemme i Norge.

– Ingebjørg har hatt skadetrøbbel, og hun får derfor noen ekstra uker til å gjøre seg klar før nyåret kommer, kommenterer landslagssjef Christian Meyer.

Maren Lundby innledet jentenes World Cup-sesong med to seirer i Lillehammer sist helg.

– Maren viste verden et nytt nivå i World Cup for jenter, helt i tråd med hennes innsats og målsetting i sommer. Veldig imponerende. Silje viste et nivå som gjør at man ikke blir overrasket om hun står på pallen i løpet av nær framtid. Anna har slitt med ryggen, men har med sin råskap og fandenivoldskhet fått en god start på sesongen når en vanskelig sommer tas i betraktning, sier Meyer.

For gutta skal Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg) i aksjon.

– Helgen i Nizhnij Tagil ble preget av vanskelige forhold. Vi har sett flere gode hopp, men ikke alle utøverne fikk betalt for innsatsen. Søndagens renn ble et godt resultat for laget, men det var litt kjipt at Daniel havnet utenfor pallen med fattige 0,5 poeng. Ekstra gledelig var det at Markeng satte karrierebeste med femteplass etter en trøblete reise til Russland. Vi fortsetter med samme tropp, siden alle har vist god hopping og har klart å ta World Cup-poeng. Klingenthal er en bakke nordmenn trives i. Daniel er gira på å bekrefte den gode formen han er i, mens de andre håper å jobbe seg enda litt lenger opp på resultatlista, sier landslagssjef Alexander Stöckl.