Lanserer nytt langløp og fatbikeritt i Alta

Petter Eliassen vil ha stjernene med på et 50 kilometer langt skirenn i Nordlysbyen.

Petter Eliassen har tatt initiativ til det nye langløpet som ser dagens lys i februar neste år.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

– Det blir vinterens mest spektakulære langløp på ski og fatbike. Bli med på årets fineste skitur på 50- og 25 kilometer i arktiske strøk, skriver arrangøren i en pressemelding.

Nyvinningen har fått navnet Arctic Alta ski&fatbike, og det er Troms og Finnmark bedriftsidrettskrets som arrangerer det nye langløpet etter initiativ fra Petter Eliassen i Tverrelvdalen IL/Team Ragde Eiendom.

Daniel Strand fra Alta IF skal være løypeansvarlig, og har fått med seg Øyvind Klemetsen Bøthun fra Nordlysbyen sykkel som sin høyre hånd. Samtlige skiklubber og sykkelklubber i Alta er også med på å realisere Arctic Alta ski&fatbike, opplyser arrangøren.

– Den aller første utgaven av Arctic Alta ski&fatbike går av stabelen 22.- og 23. februar neste år. Vi kan love deg en spektakulær opplevelse med et langløp på ski i arktiske strøk. Dagen etter er det turritt på fatbike i samme trasé. Ta turen sammen med dine venner eller kolleger på ski, sykkel eller på begge. Dette blir vinterens store «snakkis», fastslår de.

Lørdagens 50 kilometer lange skirenn starter ved BUL-hallen i Bossekop, og går innom Sorrisniva og Tverrelvdalen før de kommer i mål i Kaiskuru. Det er også en 25 kilometer lang trasé tilgjengelig for deltakerne. Søndag vil de samme løypene brukt av syklistene.

– Dette blir en av de tøffeste utfordringene i vinter enten du velger 50- eller 25 kilometer på ski i alt fra «trikkeskinner» til skuterløype og hundesledespor. Bli med og skriv historie. Gjør Arctic Alta enten på ski, fatbike eller begge deler, skriver arrangøren.