Syklet 300 km på Finnmarksvidda med ektemannen

17 timer og 23 minutter brukte Gunn-Rita Dahle Flesjå på 300 kilometer sykling på Finnmarksvidda i Offroad Finnmark, og vant dermed mix-klassen.

VINNERE: Team Merida vant mellomdistansen i Offroad Finnmark.  Foto: Jon Vidar Bull

sport

Endelig sto terrengsykkelprofilen Gunn-Rita Dahle Flesjå på startstreken i Offroad Finnmark – rittet som av mange blir betegnet som et av de tøffeste i verden. Flesjå hadde med seg ektemannen Kenneth Flesjå og den rutinerte Offroad Finnmark-profilen Geir Lien på 300 km-distansen. Rittet sykles både som 150, 300 og 700 kilometer. Team Merida deltok på mellomdistansen som sykles gjennom natten i ekte villmark på Finnmarksvidda.

Rittet følger i stor grad reindriftens ferdselsårer og eldre postveier på vidda. Mye er herlig flytsykling, men mye er stein, myrer og elvepasseringer. Det fikk Flesjå smertelig erfare.

– Jeg lurer på hvordan i all verden de har klart å få til så mye stein i traséen. Nå kjenner jeg det veldig godt i korsryggen, fortalte en sliten Flesjå ved sjekkpunkt Jotka.

Da hadde teamet lagt bak seg 248 kilometer, og hun var nesten tom for krefter.

Ektemannen Kenneth, var opptatt av at kona fikk i seg nødvendig næring på sjekkpunktet. Sterk motvind fra Barentshavet gjorde ikke jobben noe enklere for den 46år gamle terrengsykkleren.

Flere vinnere

Offroad Finnmark tok imot flere vinnere på fredag. Tyske Nina Gässler – som er tidligere verdensmester i roing – skrev historie da hun ble den første kvinnen til å fullføre den lange 700-kilometeren som solosyklist. Hun skrev også historie i fjor da hun deltok på det første damelaget som fullførte den lange distansen.

I klasse SmartDok 300 km herrer vant Porsanger/Hammerfest-duoen Tor-Espen Jolma/Bjørnar Aronsen.